- PORŢII: 4
- PREPARARE: 30 min
- FIERBERE: 10 min
Ingrediente
► 2 ouă
►un gălbenuş
►sare
►piper negru măcinat
►o linguriţă muştar cu hrean
►o ţelină medie
►4 mere
►4 morcovi
Preparare:
1. Se pun ouăle să fiarbă în apă cu sare. Se curăţă de coajă, apoi se dă deoparte albuşul.
2. Gălbenuşurile fierte şi cel crud se freacă cu sare, piper şi muştarul cu hrean şi apoi se adaugă uleiul puţin câte puţin, până ce se formează maioneza. Aceasta se dă la rece.
3. Se curăţă rădăcinoasele şi merele, apoi se dau pe răzătoare. Merele se storc bine.
4. Se pun într-un bol şi se amestecă cu maioneza. Salata se serveşte ca aperitiv sau ca şi garnitură la friptură de pui.