Ingrediente: pentru aluat: o jumătate de linguriţă de drojdie uscată, 300 g de făină, o linguriţă de zahăr, 25 g de unt, un praf de sare, un ou, 150 ml de apă.

Pentru glazură: 150 g de glazură de ciocolată.

Preparare: se amestecă toate ingredientele pentru aluat şi se întind cu un făcăleţ sub forma unui dreptunghi. Untul se foloseşte pentru a se unge dreptunghiul de aluat. Apoi se împătureşte de la stânga la dreapta şi apoi de sus în jos şi se dă la rece timp de 30 de minute. Se întinde foitajul format şi se taie în patru pătrate, iar cele patru pătrate în două pe diagonală.

Astfel se obţin opt foi de croissant care se rulează înspre vârf şi apoi se îndoaie în formă de semicerc. Se lasă la dospit până când îşi dublează mărimea, apoi se dau cu ou bătut şi se coc până devin aurii. După ce s-au răcit se decorează cu glazura de ciocolată.

 
 

Urmărește-ne pe Google News