Lalele cu vanilie şi cu struguri
Ingrediente: 40 g unt, patru albuşuri, 180 g zahăr fin de fructe, 130 g făină, îngheţată sau cremă de vanilie pentru umplutură, struguri.
Se dau la cuptor cam 8 minute, până devin aurii. Se desprind cu o spatulă cât sunt calde şi se aşază în forme de brioşe. Se lasă să se răcească aproximativ 5 minute, după care se scot din forme şi apoi se umplu cu cremă de vanilie sau cu îngheţată. Se presară filigran de ciocolată şi se decorează cu boabe de struguri.
Ingrediente: o bucată de cotlet de porc, o legătură de rozmarin, două linguri de ulei, un pahar mare de vin, 100 g de zahăr, trei lămâi, un pahar mic de coniac, sare, piper, puţin usturoi tocat.
Preparare: se crestează uşor carnea, se dă cu sare şi cu piper, se înfig crenguţe de rozmarin, se freacă bine cu usturoi tocat, se unge cu ulei şi se pune într-o tigaie să se prăjească puţin până devine aurie.
Se aşază apoi într-o tavă şi se bagă la cuptor. Se stropeşte cu amestecul obţinut din sucul a două lămâi, zahărul, vinul şi coniacul. Cu cinci minute înainte de a se scoate din cuptor se pun pe lângă carne feliuţe de lămâie. Se serveşte tăiat felii subţiri.
Cum arată buletinul de vot pentru alegerile prezidențiale din 24 noiembrie!