Lalele cu vanilie şi cu struguri

Ingrediente: 40 g unt, patru albuşuri, 180 g zahăr fin de fructe, 130 g făină, îngheţată sau cremă de vanilie pentru umplutură, struguri.

Preparare: untul se topeşte la foc mic cu o zi înainte de preparare, iar după ce se răceşte se amestecă cu albuşurile şi cu făina. Apoi compoziţia se pune la frigider 24 de ore. A doua zi se unge o tavă cu unt şi apoi se bagă la rece. Se ia câte o lingură de aluat şi se întinde în cercuri cam de 12 cm diametru. Atenţie, aluatul trebuie întins foarte subţire, astfel încât să se vadă tava prin el.

Se dau la cuptor cam 8 minute, până devin aurii. Se desprind cu o spatulă cât sunt calde şi se aşază în forme de brioşe. Se lasă să se răcească aproximativ 5 minute, după care se scot din forme şi apoi se umplu cu cremă de vanilie sau cu îngheţată. Se presară filigran de ciocolată şi se decorează cu boabe de struguri.

Cotlet florentin à la grec

Ingrediente: o bucată de cotlet de porc, o legătură de rozmarin, două linguri de ulei, un pahar mare de vin, 100 g de zahăr, trei lămâi, un pahar mic de coniac, sare, piper, puţin usturoi tocat.

Preparare: se crestează uşor carnea, se dă cu sare şi cu piper, se înfig crenguţe de rozmarin, se freacă bine cu usturoi tocat, se unge cu ulei şi se pune într-o tigaie să se prăjească puţin până devine aurie.

Se aşază apoi într-o tavă şi se bagă la cuptor. Se stropeşte cu amestecul obţinut din sucul a două lămâi, zahărul, vinul şi coniacul. Cu cinci minute înainte de a se scoate din cuptor se pun pe lângă carne feliuţe de lămâie. Se serveşte tăiat felii subţiri.

Cum arată buletinul de vot pentru alegerile prezidențiale din 24 noiembrie!
 

Urmărește-ne pe Google News