Ingrediente: două ouă, 12 linguri de zahăr, 12 linguri de ulei, 12 linguri de lapte, 15 linguri de făină, un plic de praf de copt, un borcan cu compot de caise.
Preparare: se amestecă toate ingredientele cu mixerul. Apoi se toarnă aluatul obţinut într- o tavă unsă cu ulei şi tapetată cu făină. Se scot din compot fructele şi se taie feliuţe. Înainte de a se coace, se pun deasupra caisele. Se bagă la cuptor aproximativ 40 de minute, până se rumeneşte.

Reţetă trimisă de câştigătoarea concursului de gătit, Magdalena Oancea


Omletă cu cârnăciori

Ingrediente: patru ouă, trei cârnăciori de bere, 80 g de brânză feta, 10 măsline umplute cu anşoa, o lingură de smântână, o ceapă roşie tăiată julien, 50 g de ton, mărar şi un ardei roşu pentru decor.
Preparare: cele patru ouă se bat bine şi se adaugă ingredientele. Se pune ulei într-o tigaie şi se încinge, apoi se adaugă ouăle amestecate cu brânza, cârnăciorii etc. După ce s-a prăjit omleta, se decorează cu mărar tocat şi cu feliuţe de ardei gras roşu.

Reţetă trimisă de Mihaela Onisei

 
 

Urmărește-ne pe Google News