Ingrediente:

►600 g vișine
►200 g unt sau margarină
►4 ouă ►sare
►100 ml smântână
►2 linguri făină de migdale
►250 g zahăr pudră
►esenţă de vanilie
►lichior de migdale
►smântână sau frișcă lichidă

1. Mai întâi, se curăță vișinele de sâmburi. Se stropesc apoi cu lichior de migdale, după care se acoperă cu o folie de plastic și se lasă la la temperatura camerei.
2. Separat, se freacă bine untul cu zahărul, până ce acesta se topeşte. Se bat spumă și se adaugă ouăle unul câte unul, sarea și vanilia. La final, se toarnă smântâna și făina de migdale.
3. Se tapetează formele de sufleu cu unt și zahăr. Se toarnă compoziția și deasupra se adaugă vișinele. Se bagă în cuptor și se coc la 160°C.
4. După ce s-au făcut, se scot, se lasă să se răcorească puţin și se servesc ușor călduțe cu frișcă lichidă sau smântână dulce.

Urmărește-ne pe Google News