Ingrediente:

►800 g cireșe
►150 g unt
►200 g nuci măcinate
►200 g zahăr
►100 g brânză dulce
►150 g făină
►5 ouă
►2-3 linguri pesmet
►un plic zahăr vanilat
►un praf sare
►zahăr pudră

1. Se  freacă untul cu zahărul și se adaugă ouăle unul câte unul. Se încorporează brânza, bine scursă de zer și, la final
se adaugă făina cernută, sarea, zahărul vanilat și nucile măcinate. Se încorpo-rează ușor să nu se lase și se toarnă în tava tapetată cu hârtie de copt. Se coace la 160°C.
2. Cu 10 minute înainte de a se scoate din cuptor, se pun cireșele curățate de sâmburi, bine scurse de zeamă şi date prin pesmet.
3. După ce s-a rumenit tarta, se scoate din cuptor, se răcește și se servește ornată cu zahăr pudră.

Urmărește-ne pe Google News