Ingrediente:

Pentru blat:
►40 g unt
►4  gălbenușuri
►200 g zahăr pudră
►un praf sare
►3 linguri făină
►4 linguri migdale măcinate
Pentru cremă:
►4 gălbenușuri
►coaja rasă de la o portocală și de la o lămâie
►400 ml lapte
►12 foi gelatină
►200 g zahăr
►un plic zahăr vanilat
►5 portocale
►2 lămâi
►600 g frișcă
Pentru ornat:
►coaja de la o lămâie verde
►frunze de mentă
►hârtie de copt

Mod de preparare:

1. Untul  se freacă cu zahărul și coaja de lămâie și de portocală. Se adaugă gălbenușurile și, la sfârșit, făina cernută și migdalele măcinate. Se amestecă ușor și se obține o cocă vârtoasă. Se înfășoară în folie și se lasă la rece.
2. Foile de gelatină se pun să se înmoaie în apă călduță și se lasă aproximativ o oră. Separat, gălbenușurile se amestecă cu zahărul, coaja de portocală și de lămâie și cu laptele călduț. Se pun să fiarbă și, spre final, se adaugă gelatina. Crema se lasă la rece și se amestecă cu frișca bătută.
3. În cremă, se adaugă 2-3 portocale tăiate cubulețe, se amestecă ușor și se lasă la rece. Aluatul se întinde cu sucitorul și se aranjează în tava tapetată cu hârtie. Se bagă în cuptorul preîncălzit și se coace 30 de minute.
4. După ce s-a copt, se scoate, se răcește, se dezlipește hârtia și se aranjează pe un platou. Se umple cu crema de portocale și se ornează cu felii de portocală, lămâie și coajă rasă de lămâie verde.

 
 

Urmărește-ne pe Google News