► 10 ouă
►10 linguri zahăr
► 200 g nucă măcinată
► 4 linguri făină
► un praf sare
► un plic zahăr vanilat
Pentru cremă:
► 350 g unt
► 250 g zahăr
► 6 gălbenușuri
► 200 ml lapte
► o linguriță extract de vanilie
► 6 linguri cacao
► o ciocolată cu lapte
► 3 linguri rom natural
Pentru sirop:
► 200 g zahăr
► coaja de la 1-2 lămâi
► 300 ml apă
► miez de nucă coaptă pentru ornat

1. Pentru început, se freacă bine gălbenușurile cu un praf de sare și se adaugă zahărul și vanilia. Se toarnă laptele cald și se fierbe la foc mediu. Când a început să se umfle și să capete consistență, se dă deoparte.
2. În acest timp, se prepară blatul. Gălbenușurile se freacă cu un praf de sare și se bat albușurile spumă. Se adaugă zahărul în ploaie, gălbenușurile, nuca măcinată și făina cernută. Se încorporează ușor ca să nu se lase și se toarnă în forma de tort. Se coace la 120°C.
3. Se freacă untul, se amestecă cu crema de ou, se adaugă romul, vanilia, cacaua și ciocolata topită și răcită.
4. Se pregătește siropul şi se răcește. Se însiropează blatul, se umple şi se îmbracă cu crema de ciocolată și se ornează cu jumătăţi de nucă și nucă de cocos.
SURSA: Libertatea pentru femei

Urmărește-ne pe Google News