400 g făină
1 linguriță sare
1 linguriță cu vârf praf de copt
250 ml ulei
250 ml apă
PREPARARE
Amestecați într-un vas mare făina, sarea și praful de copt. Adăugați uleiul și apa treptat, până aluatul începe să se desprindă de pe marginile vasului și să formeze o mingiuță.
Puneți aluatul pe o suprafață uscată, curată, pe care presărați puțină făină. Frământați-l 3-5 minute până când devine mai neted. Dacă e prea lipicios, mai adăugați puțină făină. Împărțiți coca în două jumătăți.
Apoi în bucăți sub formă de batoane ușor lunguiețe, cu lungime de aproximativ 40 cm. Ar trebui să vă iasă cam 16 aluaturi mici, de dimensiuni cât de cât egale. Rulați fiecare bucată în parte sub formă de mingiuță, apoi aplatizați-le cu palma, pe aceeași suprafață de lucru. Acoperiți-le cu un prosop curat pentru 15 minute.
Continuarea pe unica.ro