un pachet de 900 g foietaj;
350 grame urdă,
3 oua mari (L),
o linguriţă rasă de chilli iute
100 g cascaval
Mod de preparare:
Coşuletele cu caşcaval şi chilli sunt nişte aperitive deosebite pe care le puteti pregăti foarte rapid. Amestecaţi într-un bol urdă sărată, ouale, adăugaţi şi chilii şi cu ajutorul pisătorului de cartofi le zdrobiti bine.
Împărţiţi amestecul în două şi împărţiti aluatul de foietaj în două. Puneti pe fiecare bucată de aluat din umplutură şi mai presarati deasupra şi câteva lingurite de cascaval ras. Rulati apoi aluatul pe latura mai scurtă, după care tăiati bucăţi de circa 5 cm. Din cantităţile date vă ies cam 8 coşutele din fiecare foaie.
Coşuleţele cu cascaval şi chilli astfel obtinute le puneti într-o tavă în care aţi întins o foaie de copt, pudrată cu făină. Turtiti un pic fiecare cosulet, însă nu foarte tare totuşi.
Dati tava la cuptor pentru 30 minute la 180 grade.
Sursă: dulcegarii-culinare.ro
Costica2023 • 21.12.2023, 13:50
Aromele bogate și combinația de texturi între aluatul crocant și umplutura cremoasă și picantă fac din aceste coșulețe o opțiune culinară apetisantă și plină de gust
Costica2023 • 21.12.2023, 13:49
Umplutura pregătită este așezată în coșulețele crocante, iar acestea sunt de obicei servite ca aperitiv sau gustare.