De aceea, dincolo de tradiţionala salată de sezon cu castraveţi sau grecescul tzaţiki, vă propunem o reţetă hot bazată pe castraveţi, inspirată din bucătăria tradiţională chineză, cu puţine ingrediente, dar cu maximum de efect:

Felii de castravete prăjite

Ingrediente: Un castravete (aproximativ 250 gr.), un ardei iute uscat, sare 4-5 gr., zahăr 3 gr.
Mod de preparare:
1. Spălaţi bine castravetele şi tăiaţi-l în felii rotunde, subţiri cu grosime de 1 mm. Se presară sare şi zahăr asupra feliilor de castravete, se amestecă bine şi se lasă la o parte 1-2 ore.
3. Tăiaţi cu foarfeca ardeiul iute uscat în bucăţi mici.
4. Turnaţi o cantitate potrivită de ulei în tigaie. Când uleiul devine puţin cald, puneţi ardeiul iute mărunţit să se prăjească la foc mic.
5. Când se simte mirosul ardeiului iute, puneţi în tigaie feliile de castravete stoarse şi amestecaţi. Dacă mâncarea nu este destul de sărată, mai puneţi puţină sare. Se amestecă bine toate ingredientele, se mai lasă câteva secunde să se prăjească şi se scoate totul pe o farfurie. Se consumă cald.
 

Urmărește-ne pe Google News