160 g sparanghel,
1 ardei gras, 1 ardei kapia rosu, o legatura de ceapa verde (5 fire),
1 lingură oţet balsamic, 1 lingura sos de soia,
2 cuburi zahar brun, o lingurita rasa sare de mare,
5 linguri ulei, 6 oua, 150 urda sarata, 50 g faina
Mod de preparare:
Frittata cu sparanghel este o reteta aperitiv destul de rapida, cu o aroma puternica, plină de savoare. Spălaţi bine sparanghelul apoi îl puneti la scurs. Eliminaţi partea lemnoasă, iar tija rămasă o tăiati rondele. Pregătiţi între timp si celelalte legume. În wok puneti câteva picaturi de ulei, apoi adaugati legumele si amestecati continuu cu lingura de lemn. După 5 minute, presarati sarea de mare, picurati otetul balsamic, sosul de soia, zaharul brun. Daţi focul pe puterea mică şi lăsaţi legumele pe foc încă 7 minute până se încorporează aromele.
Mixati albusurile spuma si adaugati uşor cu o spatulă urda, gălbenuşurile mixate si legumele sotate si doar la final, faina. Ungeti cu unt o tava de tarta cu diametrul de 26 cm. Răsturnaţi compozitia în formă şi predati-o cuptorului pentru 30 de minute, la 180-00 grade. Când e gata o simtiti după miros… iar un Brandy îi poate tine de minune companie.
Sursă: dulcegarii-culinare.ro
Costica2023 • 16.12.2023, 15:25
Această rețetă de frittata cu sparanghel este versatilă și poți adăuga sau schimba ingredientele după preferințele tale
Costica2023 • 16.12.2023, 15:24
Frittata cu sparanghel este o rețetă delicioasă și ușor de făcut. Iată cum poți pregăti o frittata delicioasă cu sparanghel proaspăt