250 grame unt
300 grame zahăr
2 ouă
20 ml esenţă de vanilie
280 grame făină
1 pachet praf de copt
250 grame chipsuri de ciocolată
150 grame ciocolată cu 55% cacao
200 grame fulgi de cereale integrale de la Fitness
Mod de preparare:
Mixaţi untul cu zahărul timp de 2-3 minute, până se formează o cremă fină. Adăugaţi ouăle şi esenţa de vanilie şi încorporaţi ingredientele cu mixerul.
Adăugaţi faina, praful de copt şi amestecaţi uşor cu spatula.. La final adăugaţi chipsurile de ciocolată, ciocolata dată pe răzătoarea mare, fulgii de cereale şi amestecaţi usor cu spatula până ingredientele s-au încorporat uniform, fără să spargeţi fulgii de cereale. Apoi lăsaţi compoziţia la frigider pentru 15 minute, preîncălziţi cuptorul la 180 grade şi pregătiţi tava mare de cuptor – tapetată cu hârtie de copt şi pudrată cu faină.
După cele 15 minute, vă folosiţi de două linguri pentru a lua biluţe din compoziţie de mărimea unei nuci. Le aranjaţi pe foaia de copt lăsând suficient spaţiu între ele. Le coaceţi 15 minute la 180 grade.
Sunt ca o nebunie ciocolătoasă ascunsă între valuri de cereale, deconspirată încă de la prima atingere cu papilele gustative!
Sursă: dulcegarii-culinare.ro