600 grame pulpă pepene galben
1 lingură esenţă de vanilie;
1 linguriţă esenţă de migdale;
1 lingura esenţă de rom
300 ml lapte;
200 grame zahăr;
3 gălbenuşuri;
1 lingură cu vârf dulce de leche;
200 ml frişcă lichidă;
100 grame cireşe confiate.
Mod de preparare:
Scobiti pulpa unei jumatăţi de pepene galben, până obtineti 600 grame pulpă. O treceti prin mixer şi o vărsaţi într-un recipient. Dar înainte de a-l baga în congelator blagosloviti pulpa cu esentele din lista ingredientelor. Amestecaţi bine şi băgaţi recipientul în congelator, timp în care vă ocupaţi de restul ingredientelor.
Puneţi la încălzit laptele cu zahărul. Mixati gălbenuşurile cu dulcele de leche, cât să se încorporeze ingredientele. Apoi turnati laptele usor călduţ peste galbenusurile mixate. Vasul cu toate ingredientele astea se întoarce iar pe foc – unul potrivit să fie, amestecându-le continuu cu o lingura de silicon sau lemn până compozitia capată consistenta, având grijă să nu se îmbrânzească. Apoi lăsaţi compozitia aceasta la răcit, cam 30 minute.
Separat mixati frişcă lichidă şi uşor turnaţi peste frişcă compozitia de mai sus, încorporand ingredientele.
Scoateti recipientul cu pulpa de pepene galben din congelator si varsati-o peste compozitia formată în etapa anterioară. Amestecati cu grijă savoarea care va îmbăta simturile încă din etapa asta, vărsaţi amestecul format în recipient şi puneti-l iar în congelator pentru 30 minute. Apoi scoateti cuva aparatului de îngheţata de la rece, vărsati continutul recipientului in ea, si lăsati masinuţa de înghetata să-şi facă treaba pentru 30 minute. După, incorporati în inghetata ciresele confiate, varsati iar inghetata in recipient şi puneti-o in congelator pentru 30 minute pentru o inghetare completa.
Dacă nu aveti aparat de îngheţată, mixati îngheţata din 20 în 20 minute de 3 ori, pentru a-i sparge cristalele de gheaţă.
Sursă: dulcegarii-culinare.ro