600 ml lapte de cocos
100 grame ciocolată albă – Milka
250 grame zahar
½ lingurita rasă praf de scortisoară
0,8 grame sofran
5 gălbenuşuri
400 grame frişcă lichidă
Kiwi deshidratat
2 lămâi
Mod de preparare:
Laptele de cocos, ciocolata si zaharul se pun la topit la bain marine. Se adaugă apoi aromele de scortisoara si sofran. Separat se mixează gălbenuşurile si se toarnă laptele cald, putin câte putin, peste ele. Se readuce vasul pe foc si se amesteca mereu pana se leaga compozitia. Apoi se lasa la racit.
Se mixează bine frişca lichidă, iar amestecul de mai sus se toarnă peste aceasta. Se presară în compozitie coaja rasă de la o lămâie si zeama de la cele două lămâi si se continuă conform instructiunilor aparatului de îngheţată. Pentru cei care nu au aparat, se scoate ingheţata din 30 in 30 minute din congelator si se mixează cristalele de gheta. Se pot adauga si bucăţi mărunte de kiwi deshidratat.
Sursă: dulcegarii-culinare.ro
La ce secție de votare votezi duminică și cum poți vota dacă nu ești în localitatea de domiciliu pe 24 noiembrie la alegerile prezidențiale!