Fursecuri cu banane şi ciocolată
Ingrediente
- o banană
- 1/2 cană piure de dovleac
- 2 linguri de unt de migdale
- o cană fulgi de ovăz
- 4 linguri chipsuri de ciocolată neagră, fără lapte
Preîncălzeşte cuptorul la 180 de grade Celsius. Zdrobeşte bine o banană, amestec- o împreună cu piureul de dovleac şi untul de migdale (topit în prealabil). Încorporează fulgii de ovăz şi de ciocolată în amestec. Pregăteşte o tavă tapetată cu hârtie de copt. Pune, cu o lingură, fursecurile în tavă, având grijă să păstrezi o distanţă de circa 5 cm între ele. Coace-le timp de 15-20 de minute.
Prăjitura «explozie dulce»
Ingrediente
- 500 g cremă de brânză
- 100 g zahăr
- 1 sticluţă esenţă de vanilie
- 400 g biscuiţi
- o jumătate de cană de fructe pentru decor sau ciocolată rasă (în funcţie de preferinţe)
Se amestecă brânza, zahărul şi esenţa de vanilie până devin o compoziţie omogenă. Se întinde crema pe fiecare biscuit şi se aranjează sub forma unui sendviş. La final, se toarnă puţină cremă pe deasupra, pentru a îmbrăca prăjitura. Se pun câteva fructe ca decor şi se bagă la frigider ca să se întărească bine.
Budincă de caramel
Ingrediente
- 3 ouă
- 200 ml lapte
- 120 g zahăr
- 30 g făină
- 100 g unt
Topeşte zahărul, apoi amestecă-l cu făină, unt şi lapte. Pune compoziţia la fiert, la foc mic şi las-o pe aragaz până se îngroaşă uşor. Amestecă continuu în sos, ca să nu se prindă de pereţii vasului. Ia compoziţia de caramel de pe foc şi las-o să se răcească. Adaugă gălbenuşurile şi albuşurile bătute spumă ca de bezea. Pune compoziţia într-o tavă termorezistentă unsă cu unt şi dă-o la cuptor, la bainmarie, circa 40 de minute. Serveşte budinca după ce s-a răcit uşor, cu sos caramel alături şi decorează preparatul cu frunzuliţe de mentă proaspătă.