Biscuiții simpli sunt preparați din câteva ingrediente de bază, precum făină și arome, însă poți face acasă o mulțime de alte rețete de biscuiți aromați dacă adaugi câteva ingrediente suplimentare. Iată mai jos câteva rețete bune de încercat pentru biscuiți de casă!

Rețete de biscuiți de casă

Biscuiți făcuți în casă cu ciocolată

Ingrediente

  • 180 g făină;
  • 120 g unt;
  • 150 g ciocolată neagră;
  • 75 g zahăr brun;
  • 75 g zahăr alb;
  • Esență de vanilie;
  • Un ou;
  • Un praf de sare.

Mod de preparare

Amestecă zahărul cu untul și mixează până când obții o cremă. Adaugă peste oul, aroma de vanilie și mixează până se omogenizează compoziția. Adaugă acum și făina și 1/2 linguriță de bicarbonat și amestecă.

Mărunțește ciocolata și pune-o în aluat. Amestecă totul încet cu o spatula și porționează aluatul cu ajutorul unei linguri. Fă bile din aluat, pe care ulterior pune-le într-o tavă de cuptor, pe foaie de copt.

Aplatizează fiecare bilă de aluat pentru a lua forma unui biscuit rotund, pune în centru o bucată mică de ciocolată și câțiva fulgi de sare.

În cuptorul deja încins, la 180 de grade, pune tava cu biscuiți de casă cu ciocolată și lasă pentru 10-12 minute, sau până când se rumenesc.

Biscuiți cu ciocolată

Biscuiți de casă cu mentă

Ingrediente

  • 200 g făină;
  • 100 g zahăr;
  • 100 g unt;
  • Un ou;
  • 20 g mentă, Frunze proaspete;
  • O lingură de ulei;
  • O linguriță praf de copt.

Mod de preparare

Amestecă într-un bol frunzele de mentă cu zahărul și pasează cu ajutorul unui mixer vertical până când obții o pasta de mentă. Adaugă untul moale peste, oul și mixează. Treptat, adaugă și făina și amestecă. Pune și praful de copt și continuă să amesteci cu o spatulă până când obții un aluat omogen.

Formează biscuiții cu mâna, pune puțin ulei în mâini pentru a nu se lipi aluatul. Pe o foaie de copt, în tavă, pune biscuiții formați și dă la cuptor, pentru 10-12 minute, la 180 de grade Celsius. Când sunt gata, lasă-I să se răcească în cuptor, apoi îi poți pudra cu zahăr pudră aromat.

Citește și: Rețete ușoare pentru prăjitura cu cremă de brânză și cheesecake fără coacere

Biscuiți de casă cu ovăz și dovleac

Ingrediente

  • 200 g făină;
  • 200 g piure de dovleac;
  • 150 g zahăr;
  • 100 ml ulei;
  • 60 g ovăz;
  • O linguriță praf de copt, o linguriță de sare.

Mod de preparare

Piureul de dovleac amestecă-l cu zahărul, sarea și uleiul. Când s-au omogenizat ingredientele, adaugă făina, fulgii de ovăz și praful de copt. Amestecă aluatul cu mâna până când devine nelipicios și poți forma biscuții. Rupe din aluat bile mici pe care ulterior le aplatizezi și modelezi biscuiții.

În cuptorul preîncălzit pune tava cu biscuiți și, la 180 de grade Celsius, coace biscuiții cu ovăz până când se rumenesc. Lasă-I să se răcească și apoi îi poți consuma.

Biscuiți de casă cu măr și scorțișoară

Ingrediente

  • 450 g făină;
  • 250 g zahăr;
  • 200 g unt;
  • Două ouă;
  • 3 linguri de smântână;
  • Două mere;
  • O linguriță scorțișoară, o linguriță praf de copt.

Mod de preparare

Separă gălbenușul de albuș. Într-un bol pune zahărul și untul și amestecă. Peste unt adaugă gălbenușul, smântâna și aromele preferate. Pune acum și făina împreună cu praful de copt și amestecă aluatul.

Curăță merele de coajă și taie-le în felii subțiri. Pune scorțișoară și amestecă-le.

Întinde aluatul de biscuiți pe blatul de lucru și fă o foaie subțire din el. Cu ajutorul unui pahar taie cercuri din aluat, iar din aluatul rămas, întinde iar în forma unei foi și taie din nou cu paharul cercuri. Ia un cerc din aluat, pun pe o jumătate din el o felie de măr cu scorțișoară, îndoaie cercul sub forma unei semiluni.

Unge toate bucățile de aluat cu măr cu albuș, cu ajutorul unei pensule, apoi trece aluatul prin puțin zahăr și așază fiecare formă de biscuit pe o tavă în care ai pus hârtie de copt.

Dă la cuptorul preîncălzit, la 200 de grade Celsius, pentru 20-25 de minute, sau până când biscuiții se rumenesc ușor. Biscuiții fragezi cu măr sunt gata.

Biscuiți de casă cu măr și scorțișoară

Biscuiți de casă cu banană și cocos

Ingrediente

  • 3 banane mici;
  • 300 g făină;
  • 200 g zahăr;
  • 125 ml ulei;
  • 80 g nucă de cocos;
  • O linguriță scorțișoară;
  • Un praf de copt;
  • Două linguri zeamă de lămâie;
  • Un praf de sare.

Mod de preparare

Pisează bananele până când obții un piure și adaugă zeama de lămâie peste. Amestecă și adaugă acum și zahărul împreună cu uleiul. Amestecă bine, iar acum adaugă treptat făina, praful de copt și un praf de sare. Amestecă bine pentru a nu se forma cocoloașe.

Adaugă acum în aluat și nuca de cocos. Cu ajutorul unei linguri ia din aluat și, cu mâinile unse de ulei, modelează o bilă. Aplatizează apoi bila în forma unui biscuit.

Pune hârtie de copt în tava de cuptor, așază toții biscuiții cu banană și dă tava la cuptor pentru 20-25 de minute, la 200 de grade Celsius. Când sunt rumeniți, biscuiții sunt gata. Lasă-i să se răcească, iar apoi îi poți consuma.

Acestea sunt cele mai simple rețete de biscuiți de casă pe care le poți pregăti pentru cei dragi în câteva minute.

Citește și: Reţete de omletă dulce

Sursă foto: 123rf.com

Urmărește-ne pe Google News