Cu ciocolată

Ingrediente: pentru aluat – 140 g unt, 100 g zahăr, coaja rasă de la o lămâie,140 g făină, o linguriţă praf de copt, două ouă; pentru glazură – 100 g ciocolată neagră, 300 ml smântână, 3 linguri zahăr; pentru decor – bomboane colorate. Preparare: se încinge cuptorul şi se pun hârtiuţele speciale într-o formă de brioşe (de 12 bucăţi). Se amestecă untul cu zahărul, cu o lingură de lemn, până când compoziţia devine moale. Se adaugă coaja de lămâie, ouăle, făina şi se amestecă bine. Se pune apoi compoziţia în forme cu ajutorul unei linguriţe şi se coc 20 de minute. Când sunt gata, se scot şi se lasă la răcit. Glazura: se mărunţeşte ciocolata şi se pune împreună cu smântâna şi zahărul pe foc, amestecând continuu, până când se obţine o glazură omogenă. Se ornează brioşele cu această glazură şi cu bomboanele colorate.
REȚETE - Brioşe colorate pentru zile mohorâte

Cu afine

REȚETE - Brioşe colorate pentru zile mohorâteIngrediente: pentru aluat – 300 g afine, 260 g făină, o linguriţă praf de copt, un ou, 150 g zahăr, 100 g unt, 200 ml lapte bătut, o fiolă esenţă de vanilie, coaja de la o portocală; pentru cremă – 400 g afine, 4 linguri cu zahăr, o lingură cu vârf de amidon, două linguri cu apă rece; pentru decor – 50 g afine şi frunze de mentă. Preparare: se încinge cuptorul şi se pregăteşte tava cu hârtiile speciale (12 bucăţi). Se amestecă într-un bol toate ingrediente uscate: făina, zahărul, praful de copt, coaja de portocală. În alt bol se amestecă untul topit, dar rece, cu laptele bătut, cu oul bătut şi cu esenţa de vanilie. Se pun ingredientele uscate peste cele umede, se amestecă uşor şi se adaugă şi afinele. Se pun în fiecare alveolă trei linguriţe de aluat şi se bagă la cuptor 20-25 de minute. Se scot şi se lasă la răcit. Crema: se pun afinele într-un vas pe foc împreună cu zahărul şi se fierb 5 minute. Amidonul se desface în două linguri de apă rece şi se adaugă peste fructe, amestecând. Se lasă crema pe foc până se îngroaşă. Se ia de pe foc şi se lasă să se răcească, apoi se pune în cornet şi se ornează brioşele. Deasupra se pun afine şi frunze de mentă.

ANALIZĂ Scenariile pentru noul Guvern după suceala PSD în doar 16 ore
Recomandări
ANALIZĂ Scenariile pentru noul Guvern după suceala PSD în doar 16 ore

Cu coacăze

Ingrediente: pentru aluat – 200 g coacăze roşii, un ou, 150 g zahăr, un plic zahăr vanilat, sare, coajă rasă de portocală, 80 ml ulei, 200 ml lapte bătut, 260 g făină; pentru ornat – gem de fructe de pădure, coacăze proaspete şi câteva afine. Preparare: se încălzeşte cuptorul. Se spală şi apoi se usucă într-un prosop bobiţele de coacăze. Apoi se amestecă separat ingredientele lichide (ou, lapte bătut, ulei) şi cele solide (făină, sare, praf de copt, zahăr, coajă de portocală, zahăr vanilat, sare şi coacăze). La final, se încorporează uşor, cu o lingură de lemn, ingredientele lichide în cele solide. Se pune compoziţia rezultată în tava de brioşe, în care am aşezat hârtiuţele speciale (12 bucăţi) Apoi se introduce la cuptor pentru 20-25 de minute. Se scot şi se lasă la răcit. Ornare – se pune pe fiecare brioşă o lingură de gem şi un ciorchine de coacăze roşii şi, după preferinţă, câteva afine.
REȚETE - Brioşe colorate pentru zile mohorâte

Cu ciocolată albă

Ingrediente: pentru aluat– 250 g făină,150 g zahăr, un plic praf de copt, o linguriţă de sare, 200 ml lapte, o lingură de cacao, un ou, 100 g unt, o fiolă esenţă de vanilie, coaja rasă de la o portocală; pentru glazură – 250 g ciocolată albă,120 g smântână grasă, 200 g cremă de brânză, o fiolă esenţă de vanilie; pentru decor – bombonele colorate. Preparare: se amestecă făina cu zahărul, praful de copt, cacaua şi sarea. În alt vas, se amestecă laptele călduţ cu untul topit, coaja de portocală, esenţa de vanilie şi oul. Se toarnă amestecul de făină şi se omogenizează. Se umplu apoi formele de brioşe tapetate cu hârtiile speciale (12 bucăţi). Se coc în cuptorul încins circa 30 de minute. Glazura – se topeşte ciocolata albă cu smântâna pe foc mic. Se amestecă şi se lasă să se răcească. Atunci când a ajuns la temperatura camerei se pune pentru o jumătate de oră la congelator. Se freacă apoi crema de brânză până devine spumoasă, se adaugă esenţa de vanilie şi se omogenizează. Apoi se ornează brioşele şi deasupra se pun bombonele colorate.
REȚETE - Brioşe colorate pentru zile mohorâte

Ce se ascunde în spatele deciziei PSD de a renunța la negocierile pentru formarea guvernului
Recomandări
Ce se ascunde în spatele deciziei PSD de a renunța la negocierile pentru formarea guvernului

Cu portocale

Ingrediente: pentru aluat – 3 ouă, 150 de g de zahăr, 40 g de unt, 300 g de făină, 200 ml smântână, coaja rasă de la două portocale, un plic de zahăr vanilat, un plic de praf de copt; pentru jeleul de portocale: două linguri cu vârf de amidon alimentar, 400 ml suc de portocale proaspăt, 3 linguri de zahăr, coajă de portocale confiată. Preparare: pentru jeleu – se pune sucul pe foc cu cele 3 linguri de zahăr, se amestecă amidonul cu puţin suc şi se adaugă şi el. Când începe să fiarbă se adaugă şi coaja confiată şi se lasă până se îngroaşă. Se dă deoparte să se răcească. Aluat: ouăle, zahărul, vanilia şi coaja de portocală se mixează până se obţine o cremă consistentă. Se adaugă untul topit, smântâna, făina amestecată cu praful de copt. Se pune aluatul în formele tapetate cu hârtii speciale şi în fiecare brioşă se pune câte o linguriţă de jeleu, care se adânceşte în aluat. Se pune deasupra restul de aluat. Se pune tava în cuptorul încins şi se lasă cam 20 de minute. Jeleul rămas se pune într-un cornet şi se ornează brioşele.
REȚETE - Brioşe colorate pentru zile mohorâte

Citește și: Rețete de brioşe cu dulceaţă

Cu mentă

Ingrediente: pentru aluat – 250 g făină, o linguriţă praf de copt, 175 g zahăr, 100 g ciocolată, două linguri de cacao, 250 ml lapte, 90 ml ulei, un plic zahăr vanilat, un ou; pentru cremă – 100 g unt, 100 g margarină, 150 g zahăr pudră, 5 linguri de sirop concentrat de mentă; pentru decor – bombonele colorate. Preparare: crema – se freacă spumă untul împreună cu margarina. Se adaugă zahărul pudră şi se mixează până se topeşte. Apoi se adaugă siropul şi se omogenizează. Se pune la rece. Aluatul – într-un vas se amestecă făina cu praful de copt, cacaua şi ciocolata rasă. În alt vas se mixează oul cu laptele, zahărul şi uleiul, după care se pun încet peste amestecul uscat. Se încălzeşte cuptorul cu 10 minute înainte. Se pun hârtiile în tavă, se umplu pe trei sferturi cu compoziţie şi se bagă la cuptor, la foc mijlociu, pentru 20-25 de minute. Se scot apoi şi când s-au mai răcit se ornează cu cremă, cu ajutorul unui cornet şi cu bombonele pentru decor.
REȚETE - Brioşe colorate pentru zile mohorâte

 
 

Urmărește cel mai nou VIDEO

Google News Urmărește-ne pe Google News

Comentează

Loghează-te în contul tău pentru a adăuga comentarii și a te alătura dialogului.

Încă un DIVORȚ în showbizul românesc! Și-au spus ADIO după 10 ani de mariaj! 'S-a încheiat într-un mod civilizat, nu e cu scandal'
Unica.ro
Încă un DIVORȚ în showbizul românesc! Și-au spus ADIO după 10 ani de mariaj! 'S-a încheiat într-un mod civilizat, nu e cu scandal'
Gestul făcut de George Burcea, după ce s-au încheiat toate procesele cu Andreea Bălan și s-au întâlnit la serbarea fiicei lor, Ella. Cum s-au fotografiat și ce a urmat după eveniment
Viva.ro
Gestul făcut de George Burcea, după ce s-au încheiat toate procesele cu Andreea Bălan și s-au întâlnit la serbarea fiicei lor, Ella. Cum s-au fotografiat și ce a urmat după eveniment
În sfârșit, Adrian Cioroianu a vorbit despre divorțul de Daniela Nane: "Am cunoscut-o într-un studio de televiziune". Ce spune despre pozele cu fosta soție și iubitul tinerel
Libertateapentrufemei.ro
În sfârșit, Adrian Cioroianu a vorbit despre divorțul de Daniela Nane: "Am cunoscut-o într-un studio de televiziune". Ce spune despre pozele cu fosta soție și iubitul tinerel
Radu Vâlcan, mesaj de dragoste pentru soția lui, Adela Popescu. Ce i-a transmis prezentatorul TV: "Eu înnebunesc aici..." FOTO
Elle.ro
Radu Vâlcan, mesaj de dragoste pentru soția lui, Adela Popescu. Ce i-a transmis prezentatorul TV: "Eu înnebunesc aici..." FOTO
O celebră prezentatoare TV a murit la doar 28 de ani. Colegii Anei au anunțat decesul ei într-o transmisiune live emoționantă
Unica.ro
O celebră prezentatoare TV a murit la doar 28 de ani. Colegii Anei au anunțat decesul ei într-o transmisiune live emoționantă
Cât costă patru nopţi de cazare cu mic dejun inclus de Crăciun, în staţiunea Cavnic. Gradul de ocupare este de 100%
Observatornews.ro
Cât costă patru nopţi de cazare cu mic dejun inclus de Crăciun, în staţiunea Cavnic. Gradul de ocupare este de 100%
Horoscop 19 decembrie 2024. Berbecii se văd azi nevoiți să se ocupe mai mult de cei dragi, de nevoile și de solicitările lor
HOROSCOP
Horoscop 19 decembrie 2024. Berbecii se văd azi nevoiți să se ocupe mai mult de cei dragi, de nevoile și de solicitările lor

Știri mondene

Știri România

RECOMANDĂRI