Cuprins:
Iată cum pregătești acasă cremă de brânză delicioasă tartinabilă, pe care toți membrii familiei să o adore!
Secrete pentru cremă de brânză pufoasă făcută în casă
- Folosește întotdeauna ingrediente naturale;
- Adaugă verdeață proaspătă, dar la finalul rețetei, pentru a-și păstra savoarea și mirosul proaspăt;
- Pentru a obține cremă de brânză pufoasă, cu o consistență aerată, folosește în compoziție și unt cu un conținut ridicat de grăsime;
- Amestecă cu grijă ingredientele, ușor, lent, pentru a se încorpora toate aromele;
- Poți să adaugi în rețetă un praf de sare, dar și puțin zahăr. Preparatul va avea o savoare aparte.
- Și un praf de piper proaspăt măcinat va schimba gustul cremei făcute în casă.
- Când pregătești cremă de brânză în casă, optează pentru porții mici, pentru a te bucura de gusutul proaspăt la fiecare masă.
Rețete pentru cremă de brânză
Rețetă pentru cremă de brânză făcută în casă
Ingrediente
- 300 g brânză proaspătă, moale de vaci;
- Un ou;
- O lingură de smântână cu peste 20% grăsime;
- Un praf de sare, o jumătate de linguriță de zahăr;
- O linguriță suc de lămâie;
- Ierburi aromate, după preferințe.
Mod de preparare
Pune brânza proaspătă într-un bol adânc și amestecă fie în blender, fie cu robotul de bucătărie sau cu mâna, cu un tel, până când vei obține o pastă omogenă, moale și cu o textură fină. Adaugă, în timp ce amesteci, și smântâna, și sarea. Continuă să amesteci.
Separat, într-un bol, bate bine oul până când se transformă într-o cremă fină. Adaugă-l apoi, treptat, în pasta de brânză și amestecă bine.
Când crema are o textură fină, aerată, adaugă și zahărul și amestecă ușor, poți încorpora acum și un praf de piper proaspăt măcinat și ierburile aromatice precum pătrunjel, oregano, mărar.
Crema de brânză este gata și se păstrează la frigider până în momentul servirii.
Cremă de brânză servită cu legume
Ingrediente
- 300 g brânză telemea de vacă;
- 150 g smântână:
- 50 g unt;
- 2 morcovi;
- Un castravete, un ardei roșu;
- Două fire de ceapă verde;
- Un praf de sare, un cățel de usturoi.
Mod de preparare
Dă pe răzătoare mică telemeaua, adaugă și untul moale împreună cu smântâna și amestecă bine toate ingredientele. Pisează usturoiul și adaugă-l peste cremă. Condimentează după gust cu sare și un praf de piper și amestecă bine.
Legumele taie-le fâșii subțiri. Pune crema de brânză obținută în pahare înalte, iar legumele tăiate pune-le la suprafață, în pahare. Ceapa verde toacă-o mărunt și presară deasupra.
Cremă de brânză feta cu verdeață
Ingrediente
- 400 g brânză feta;
- 300 g cremă de brânză;
- O ceapă roșie;
- 30 ml ulei de măsline;
- Sare, piper, usturoi granulat;
- Două fire ceapă verde, o legătură pătrunjel proaspăt.
Mod de preparare
Pune într-un bol încăpător brânza feta împreună cu crema de brânză și condimentele. Amestecă bine totul până când se sfărâmă brânza feta și se obține o cremă pufoasă. Adaugă apoi și ceapa roșie tocată mărunt, ceapa verde și pătrujelul.
Depozitează crema de brânză la frigider, iar în momentul servirii o poți întinde pe felii subțiri de ardei roșu sau de castravete.
Cremă de brânză cu avocado
Ingrediente
- 100 g cremă de brânză;
- 3 avocado, 3 ouă;
- O lămâie;
- Sare, piper, mărar proaspăt.
Mod de preparare
Pune ouăle la fiert pentru 10 minute din momentul în care apa începe să fiarbă. Scoate miezul de avocado.
Într-un bol încăpător pune crema de brânză cu avocado, zeama de lămâie și condimentează cu sare și piper. Amestecă bine toate ingredientele, adaugă apoi și ouăle fierte și amestecă până obții o cremă, o pastă.
Când crema de brânză cu avocado este gata, păstrează-o într-un recipient din sticlă, la frigider, pentru minim două ore înainte de a o servi.
Cremă de brânză cu ardei
Ingrediente
- 200 g brânză de vaci;
- O lingură mare de smântână 3% grăsime;
- Un ardei mare, roșu;
- Un cub de unt 82% grăsime;
- Sare, piper.
Mod de preparare
Amestecă brânza de vaci cu smântâna până când devin o pasta omogenă fină. Toacă ardeiul roșu mărunt și adaugă-l peste cremă. Condimentează după gust, pune și cubulețul de unt și amestecă totul pentru a se omogeniza toate ingredientele.
Crema de brânză o poți consuma pe o felie de pâine integrală sau pe o felie de ardei roșu proaspăt.
Cremă de brânză făcută în casă din lapte
Ingrediente
- 500 ml lapte cu 3,5 % grăsime;
- 50 g unt 82% grăsime;
- 3 linguri zeamă de lămâie;
- Un praf de sare.
Mod de preparare
Pune laptele într-o cratiță mare, dă la foc mic și când începe să fiarbă adaugă zeamă de lămâie și amestecă des cu un tel. Compoziția va trebui să se separe, să se coaguleze. Dacă nu, mai poți adăuga o lingură de zeamă de lămâie.
Când lichidul este ușor verzui și laptele închegat, se strecoară compoziția cu un tifon și se lasă la scurs pentru câteva minute.
Granulele de brânză se pun într-un blender și se adaugă un praf de sare. Se amestecă împreună cu untul și se mai adaugă sare, dacă preferi.
Crema de brânză va avea o textură fină, fără cocoloașe. Când este gata, deasupra se poate presăra ceapă verde tocată mărunt sau pătrunjel proaspăt și poate fi consumată imediat.
Cremă de brânză cu nucă
Ingrediente
- 300 g cremă de brânză;
- 100 g nucă;
- 70 g miere.
Mod de preparare
Toacă nuca mărunt și pune-o într-o tigaie, fără ulei, pentru a se coace puțin. Lasă-o apoi să se răcească.
Pune crema de brânză într-un bol, adaugă peste nuca și mierea și amestecă până când se omogenizează toate ingredientele.
Preparatele din cremă de brânză pot fi servite în orice moment al zilei, ca atare, pentru aperitiv, sau adăugate în orice fel principal de mâncare. De asemenea, cele mai bune rețete de cheesecake au la bază cremă de brânză pe care o poți face în casă, pentru o aromă deosebită.
Sursă info: 123rf.com
Citește și: Reţete de biscuiţi de casă