Rețete cu cireșe

Cheesecake cu cireșe

  • Pentru bază
  • 50 g de unt
  • 140 g de biscuiți graham
  • Pentru umplutură
  • 350 g de cireșe, din care 200 g fără sâmburi
  • 225 g de zahăr pudră
  • 500 g de cremă de brânză
  • 1 lingură de amidon de porumb
  • 2 ouă
  • 1 linguriță de extract de vanilie
  • coajă de 1 portocală
  • 200 ml de smântână pentru frișcă
  • zahăr pudră, pentru presărare

Se unge cu unt o formă de tort de 20 cm cu fundul liber și se tapetează baza cu hârtie de copt. Rupe biscuiții, apoi pasează-i la un procesor de alimente pentru a obține firimituri fine. Se topește untul, apoi se amestecă în firimituri până când acestea sunt umezite uniform. 

Se răstoarnă în forma pregătită și se netezește cu dosul unei linguri. Se lasă în frigider să se răcească. 

Se răstoarnă cireșele fără sâmburi în robotul de bucătărie cu 85 g de zahăr. Amestecă până la omogenizare, apoi răstoarnă într-o cratiță mică și adu la fierbere. Fierbe timp de 5-6 minute, amestecând, până când se formează un sirop gros. Se lasă să se răcească.

Clătește din nou robotul de bucătărie, apoi introdu brânza, amidonul porumb, ouăle, restul de zahăr, vanilia, portocala și jumătate din smântâna pentru frișcă. Amestecă până la omogenizare. Pune jumătate din amestec în formă, apoi pune jumătate din piureul de cireșe uniform deasupra. Se pune deasupra restul amestecului de cheesecake. Se amestecă ușor amestecul cu o scobitoare fină pentru a învârti piureul de cireșe prin el. Se coace timp de 45 de minute, apoi se oprește cuptorul și se lasă la cuptor timp de 30 de minute.

Întinde restul de frișcă bătută peste umplutură, apoi pune cu lingura restul de piure de cireșe în centru. Folosind o scobitoare, trage piureul de cireșe prin frișcă pentru a face un model. Așează cireșele rezervate pe marginea cheesecake-ului, apoi pudrează-le cu zahăr pudră. Se dă la rece până la momentul servirii.

Gem de cireșe ușor de preparat

  • 2 kg de cireșe , fără sâmburi
  • 1,2 kg de gem
  • 2 lămâi , stoarse

Pune cireșele, zahărul și sucul de lămâie într-o cratiță mare, cu bază grea, și fierbe la foc mediu-mare, neacoperit, timp de 35-50 de minute, amestecând frecvent, până totul când devine gros și lucios. 

După 35 de minute, pune cu lingura puțină dulceață pe o farfurie și pune-o în frigider. Lasă puțin și apoi apasă cu vârful unui deget în gem. Dacă începe să se încrețească, este gata. Dacă alunecă, continuă să fierbi gemul timp de 10 minute, apoi testează din nou.

Pune gemul cu lingura în borcane sterilizate și închide-le ermetic. Se va păstra timp de șase luni nedeschis (dacă este depozitat într-un loc întunecat și răcoros), sau deschis în frigider timp de trei luni.

Brioșe cu ciocolată și cireșe

  • 250 g de făină
  • 1 linguriță de bicarbonat de sodiu
  • 140 g de vișine uscate
  • 100 g de ciocolată albă, tăiată în bucățele
  • 100 g de ciocolată neagră, tăiată în bucățele
  • 100 g de zahăr pudră
  • 2 ouă, bătute
  • 150 ml iaurt natural
  • 100 g de unt, topit

Se încălzește cuptorul la 200C și se tapetează o formă de brioșe cu 12 găuri cu câteva forme de hârtie. Cerne făina, și bicarbonatul de sodiu într-un castron mare, apoi adaugă cireșele, ciocolata și zahărul. Adaugă ouăle bătute, iaurtul și apoi untul și amestecă pentru a le combina. 

Umple formele de hârtie și coace timp de 20-25 minute până când se umflă și devin aurii. Transferă-le pe un grătar pentru a se răci.

Smoothie de cireșe

  • 300 g de cireșe congelate sau proaspete, fără sâmburi
  • 150g iaurt natural
  • 1 banană mare, tăiată în felii
  • ½ linguriță de extract de vanilie

Pune toate ingredientele într-un blender și amestecă-le până la omogenizare. Ajustează grosimea după gust cu 50-100 ml de apă rece. 

Servește în patru pahare sau dă la rece până la 24 de ore, agitând înainte de servire.

Plăcintă cu cireșe

  • 400 g de făină
  • 50 g de migdale măcinate
  • 225 g de unt rece
  • 75 g de zahăr pudră
  • 2 gălbenușuri de ou
  • Pentru umplutură
  • 800 g de cireșe
  • 150 g gem de cireșe
  • 50 g de zahăr pudră
  • 2½ linguri de amidon de porumb
  • 1 albuș de ou, bătut

Mai întâi, formează aluatul. Pune făina, 50 g de migdale, untul, zahărul și ¼ linguriță de sare într-un robot de bucătărie. Amestecă până când amestecul seamănă cu pesmetul. 

Bate gălbenușurile de ou cu 2 linguri de apă rece, pune-le peste amestecul de făină și unt și amestecă din nou până când aluatul începe să se adune. 

Se răstoarnă pe o suprafață de lucru și se frământă puțin pentru a obține un aluat neted. Se împarte în două bucăți și se modelează fiecare în formă de bilă. Se înfășoară și se lasă la rece timp de 30 de minute. Se păstrează, învelit și la rece, până la două zile.

Îndepărtează sâmburii de la cireșe. Amestecă cireșele cu gemul, zahărul și amidonul de porumb până când nu mai există pete de făină. 

Dacă aluatul a fost răcit mai mult de 30 de minute, scoate-l din frigider cu 20 de minute înainte de a îl întinde, deoarece va fi foarte ferm. 

Încinge cuptorul la 200C. Presară o suprafață cu puțină făină, apoi desfă o bucată de aluat. Întindeți-o cu grijă până când este suficient de mare pentru a căptuși baza și marginile unei forme de plăcintă sau formă de tort de 25 cm. Aluatul va fi foarte delicat, dacă apar crăpături în timpul rulării, pur și simplu apasă pe ele ca să le lipești și continuă.

 Ridică aluatul de pe masa de rulat și pune-l în tavă împingându-l în colțuri și pe laterale și închizând orice gaură. Ar trebui să existe o mică depășire pe margini. Presară cele 2 linguri de migdale rezervate peste bază, apoi întinde cireșele deasupra pentru a umple plăcinta într-un strat uniform. 

Întinde restul aluatului de patiserie astfel încât să fie suficient de mare pentru a acoperi plăcinta. Unge cu o pensulă puțin albuș de ou bătut în jurul marginii de patiserie. 

Acoperă plăcinta cu capacul de patiserie făcând o gaură în centru pentru ca aburul să iasă.

Unge întreaga plăcintă cu un strat subțire de albuș de ou bătut. Se presară puțin zahăr pudră. Coace la cuptor timp de 55 de minute – 1 oră, verificând plăcinta după 40 de minute. Marginile se pot rumeni mai repede decât centrul; dacă se întâmplă acest lucru, înfășoară puțină folie de aluminiu în jurul marginii pentru a o proteja. 

Scoate din cuptor și lasă să se răcească timp de 1 oră. Dacă o tai prea repede, sucul de fructe va fi foarte lichid și va inunda plăcinta. Se servește cel mai bine doar caldă, cu frișcă sau înghețată.

Prăjitură cu cireșe

  • 200 g de unt moale nesărat
  • 200 g de zahăr pudră
  • 4 ouă
  • 2 lingurițe de extract de vanilie
  • 1 linguriță de extract de migdale (opțional)
  • 75 g de cireșe confiate
  • 175 g de făină
  • 50 g de migdale măcinate
  • ½ linguriță de praf de copt

Se încălzește cuptorul la 180C. Se unge cu unt o formă de chec de 900 g și se tapetează cu hârtie de copt. Bate untul și zahărul împreună până când devin palide și pufoase, apoi bate ouăle pe rând, urmate de vanilie și extractul de migdale.

Amestecă cireșele cu 2 linguri de făină într-un bol. Adaugă restul de făină, migdalele măcinate, praful de copt și un vârf de cuțit de sare în castronul cu zahăr și ouă și amestecă până când se combină. Încorporează cireșele și restul de făină rămasă în castron. Se pune cu lingura în forma pregătită și se netezește deasupra.

Coace la cuptor timp de 50-55 de minute, sau până când o scobitoare introdusă în mijloc iese curată. Se lasă să se răcească timp de 10 minute în formă, apoi se transferă pe un grătar de sârmă pentru a se răci complet. 

Presară zahăr pudră deasupra și servește.

Sursa foto: 123rf.com

13 smoothie-uri care te hidratează când e foarte cald

 
 

Urmărește-ne pe Google News