Cele mai bune rețete de conopidă la cuptor
Conopida este o sursă bogată de vitamine și minerale pentru organism. Are în compoziție calciu, potasiu, fier, magneziu, zinc, antioxidanți importanți pentru revigorarea organismului.
Cuprins:
Beneficiile consumului de conopidă sunt majore, motiv pentru care îți recomandăm mai multe rețete cu conopidă pane și conopidă la cuptor.
Rețete de conopidă la cuptor
Conopidă la cuptor
Ingrediente pentru rețeta conopidă la cuptor:
- O conopidă;
- 400 g smântână;
- 250 g cașcaval;
- 2 ouă;
- Unt;
- Ceapă;
- Sare și piper după gust.
Mod de preparare conopidă la cuptor:
Conopida se curăță, se spală și se taie cubulețe. Un vas încăpător se pune pe foc cu apă și sare, iar când apa începe să fiarbă se adaugă conopida pentru 10 minute. Conopida nu trebuie să se înmoaie foarte mult. Între timp, se amestecă cașcavalul, ouăle, smântâna și ceapa tăiată cubulețe. Se scoate conopida de la fiert și se lasă la scurs. Se preîncălzește cuptorul la 180 de grade. Conopida se așează într-un vas ceramic uns în prealabil cu unt, iar deasupra se adaugă compoziția lichidă, Se amestecă totul și se pune la cuptor pentru 40 – 45 de minute, până când conopida se rumenește.
Rețeta de conopidă la cuptor este gata. Se servește caldă!
Budincă de conopidă la cuptor
Ingrediente pentru rețeta budincă de conopidă la cuptor:
- O conopidă;
- 400 g iaurt;
- 3 ouă;
- Mărar;
- 150 g brânză;
- Sare.
Mod de preparare budincă de conopidă:
Se spală și se rup buchețelele de conopidă și se pun în apă fiartă pentru cateva secunde, apoi se scot cu o spumieră.
Conopida se așează într-o tavă de cuptor, cu buchețelele în sus. Încearcă să nu lași spații mari între bucățelele de legume.
Între timp, se amestecă ouăle, iaurtul, brânza rasă, mărarul fin tocat și praful de sare. Compoziția obținută se toarnă peste conopidă și totul se pune la cuptor pentru 30 – 40 de minute, la 180 de grade.
Budinca de conopidă este gata. Se servește caldă cu mărar presărat deasupra.
Sursă rețetă: RețetePractice.ro
Rețetă musaca de conopidă
Ingrediente pentru rețetă musaca de conopidă:
- 1 kg conopidă;
- 500 g carne tocată;
- O lingură de pesmet;
- 2-3 linguri ulei;
- 2 ouă; 200 g smântână;
- 150 ml de lapte;
- 4 căței de usturoi;
- 5-6 linguri suc de roșii;
- O legătură pătrunjel;
- Sare și piper după gust.
Mod de preparare musaca de conopidă:
Conopida se curăţă şi se desface în bucheţele mici. Se spală şi se fierb în apă cu un praf de sare şi lapte. Se lasă apoi la scurs într-o strecurătoare. Într-o tigaie încinsă cu ulei se căleşte carnea tocată, condimentată cu usturoi tocat mărunt, sare şi piper. Când se răceşte se amestecă cu sucul de roşii şi pătrunjelul verde tocat mărunt.
Se unge un vas termorezistent cu ulei, apoi se presară pesmet şi se pune jumătate din conopida fiartă tăiată cubuleţe. Se adaugă compoziţia de carne tocată şi se întinde într-un strat uniform. Deasupra se pune în strat restul de conopidă tăiată cubuleţe şi se toarnă ouăle bătute cu smântâna, un praf de sare şi piper. Se coace în cuptorul încins, la foc potrivit, 30-40 minute. Rețeta de musaca de conopidă este gata!
Sursă rețetă: Retete.unica.ro
Uite cele mai gustoase rețete de conopidă pane!
Rețetă conopidă, broccoli și ardei kapia gratinate
Ingrediente pentru rețeta conopidă gratinată:
- O conopidă;
- Un broccoli;
- 2 ardei grași;
- 200 ml de smântână penru gătit;
- 150 g cașcaval;
- O linguriță nucșoară;
- Unt;
- Sare și piper.
Mod de preparare conopida gratinata:
Conopida și broccoli se spală, se curăță și se desfac în buchețele mici. Se pune la fiert un vas încăpător cu apă și când apa ajunge în punctul de fierbere, se adaugă conopida și broccoli pentru 5 minute. Se scot din apă și se pun la scurs în apă rece, pentru a opri procesul de gătire.
Ardeiul se spală, se curăță de semințe și se taie în fâșii. Se amestecă și smântâna, cașcavalul ras, nucșoara măcinată, sare și piper.
Vasul pentru cuptor se unge cu unt și se toarnă o parte din amestecul de smântână și cașcaval, după care se așează un strat de conopida, broccoli și ardeiul. Se toarnă și cealaltă parte de amestec de smântână și se ornează cu un ultim strat de legume.
Rețeta de conopidă se pune la cuptor pentru 20 de minute, până când capătă o crustă aurie.
Rețetă conopidă cu carne tocată la cuptor
Ingrediente pentru rețeta conopidă cu carne:
- O conopidă;
- 150 g carne tocată (porc sau curcan);
- 150 g smântână;
- 250 cașcaval ras;
- O roșie;
- O ceapă;
- 100 ml pastă de ardei și de roșii;
- Sare și piper după gust.
Mod de preparare conopidă cu carne tocată la cuptor:
Conopida se curăță, se spală și se desface în buchețele mici. Se pune un vas cu apă la fiert, iar când apa fierbe se adaugă conopida pentru 5 minute. Se scoate conopida și se lasă la scurs. Se taie ceapa mărunt și se pune la călit în puțin ulei. Se adaugă și roșia tocată mărunt, carnea tocată, sarea și piperul și se lasă la călit pentru 10-15 minute.
Peste compoziție se adaugă și pasta de roșii, se amestecă, iar compoziția obținută se adaugă peste conopida pe care ai pus-o într-o tavă pentru cuptor, care se tapetează cu unt. Deasupra se toarnă smântana și se presară cașcavalul ras. Conopida cu carne tocată se pune la cuptor pentru 25 – 30 de minute, la 180 de grade.
Rețetă sufleu de conopidă la cuptor
Ingrediente pentru rețeta sufleu de conopidă:
- 1 conopidă mare;
- 50-60 g unt;
- 1 ceapă sau o legătură ceapă verde;
- 3 ouă;
- 1 lingurită făină;
- 100 ml lapte;
- 2 linguri smântână;
- 4-5 linguri brânză rasă;
- 200 g caşcaval ras;
- 1 gogoşar;
- 1 lingura pesmet;
- sare, piper.
Mod de preparare sufleu de conopidă la cuptor:
Conopida se curăţă, se spală şi se desface în bucheţele mici. Se fierb în apă cu sare, apoi se lasă la scurs într-o strecurătoare. Într-o tigaie încinsă cu unt se căleşte ceapa tocată. Se stinge cu puţină apă şi se lasă să fiarbă înăbuşit aproximativ 5 minute.
Conopida se taie cubuleţe şi se amestecă cu ceapa călită. Se pune într-un vas termorezistent uns cu unt şi tapetat cu pesmet. Se adaugă ouăle bătute cu brânza rasă, gogoşarul tăiat cubuleţe, smântâna, jumătate din caşcavalul ras, laptele în care s-a dizolvat făina, totul condimentat cu sare şi piper. Deasupra se presară restul de caşcaval ras. Se coace în cuptorul încins, la foc potrivit, aproximativ 40 de minute.
Sursă rețetă: Retete.unica.ro
Rețetă conopidă cu pui la cuptor:
Ingrediente pentru rețeta conopidă cu pui:
- 500 g piept de pui;
- 1 conopidă medie;
- 350 g caşcaval;
- 100 ml smântână de gătit;
- 2 cepe;
- 2 ouă;
- 4 căței de usturoi;
- sare și piper după gust.
Mod de preparare conopidă cu pui:
Spală și fierbe conopida în apă cu sare, 10 minute. Desfă-o în buchețele mici.
Între timp, fierbe și puiul separat, 5 minute. Taie-l (fâșii sau cubulețe). Toacă ceapa și pune-o la călit într-o tigaie, 3 minute. Asezonează cu sare și piper. Pune puiul peste, amestecă și mai lasa 2 minute la călit.
Rade cașcavalul. Într-un bol separat, bate ouăle, adaugă smântâna și usturoiul pisat peste, asezonează cu sare și piper. Amestecă bine.
Pune puiul și conopida într-o tavă care nu lipește. Toarnă sosul de smântâna deasupra, uniform. Presară deasupra cașcavalul ras și dă totul la cuptorul preîncălzit, 25-30 de minute, la foc mediu.
Sursă rețetă: Retete.unica.ro
Sursă foto: 123rf.com