Caras la grătar
Ingrediente: 3 carași medii, două linguri ulei de măsline, o linguriță sare grunjoasă, o linguriță cimbru măcinat, ½ linguriță piper alb macinat, ½ linguriță piper negru măcinat, ½ linguriță boia de ardei dulce, ½ linguriță oregano, ½ linguriță maghiran, 2 căței de usturoi, o foaie de dafin; servire: lămâie și ceapă verde
Preparare: se curăță peștele, se spală si se lasă să se scurgă. Se amestecă toate condimentele și plantele aromatice într-un castronel, usturoiul tocat mărunt, iar foaia de dafin se fărâmițează între degete. Peștele se crestează de 3-4 ori pe fiecare parte, apoi se freacă cu sare grunjoasă, iar dupa 5 minute se unge cu ulei, se condimentează și se lasă 10 minute. Se încinge bine un gratar și se frige peștele pe ambele părți. Se servește cald cu lămâie și ceapă verde tocată.
Cod cu rozmarin
Ingrediente: 4 bucăți de cod, o lămâie, 2 lingurițe de ulei,3-4 căței de usturoi, o crenguță de rozmarin proaspăt, puțin ghimbir, sare, piper
Preparare: se rad ghimbirul și coaja de lămâie. Pe hârtia de copt se așază peștele și se picură uleiul. Se unge peștele cu ulei și se presară coajă rasă de lămâie și ghimbirul. Se pun și cățeii de usturoi în cămașă, lămâia tăiată felii, se presară sare și piper, se pune jumătate din cantitatea de rozmarin și se strânge hârtia. Se dă la cuptor pentru 15 minute. Se aduce la masă cu restul de rozmarin.
Somon cu salată
Ingrediente: 4 fileuri de somon, ulei de măsline, sare, piper, o caserolă de baby spanac, o crenguță de roșii cherry, o ceapă roșie, o lămâie.
Preparare: se pune în tigaie puțin ulei de măsline și apoi bucățile de pește, întâi cu pielea. Se la3-4 minute pe fiecare parte. Se scot și se așază pe un pat de salată din baby spanac, roșii cherry tăiate în jumătăți de ceapă roșie tăiată inele, sare, piper, ulei și suc de lămâie.