Cuprins:
Brioșe sărate cu legume pe care le poți face și tu acasă. Descoperă cum poți face o gustare rapidă pe bază de dovlecei. Rețete pentru brioșe cu dovlecei.
Rețete pentru brioșe cu dovlecei
Brioșe la cuptor cu dovlecei
Ingrediente
- 3 dovlecei medii,
- 150 g făină;
- 200 g telemea de oaie, vacă sau capră;
- 3 căței de usturoi;
- 3 ouă, sare, piper, pătrunjel.
Mod de preparare
Dovleceii se spală și se dau pe răzătoarea mare. Se sărează și se lasă 10-15 minute deoparte, apoi se scurg (se pun într-o sită și se apasă cu o lingură). Se rade brânza și se amestecă bine cu dovleceii, se adaugă usturoiul zdrobit, ouăle, pătrunjelul tocat, sare și piper după gust.
Se adaugă treptat făina și se amestecă până se obține o compoziție omogenă, care se pune în forme de brioșe. Se lasă 20-25 de minute, până se rumenesc, apoi se scot din cuptor și se lasă să se răcească, după care pot fi scoase din forma de brioșe. Se pot servi simple sau cu iaurt.
Brioșe cu dovlecei și cașcaval
Ingrediente
- 2 dovlecei;
- 150 g făină;
- 100 g cașcaval;
- 80 ml lapte;
- 50 ml ulei;
- Un ou;
- O linguriță praf de copt.
Mod de preparare
Dovleceii se dau pe răzătoare și se scurg bine de apă. Cașcavalul se dă pe răzătoare și se amestecă cu oul, laptele, uleiul, după care se adaugă făina treptat și praful de copt. Se pune și dovlecelul și se amestecă toată compoziția până devine omogenă.
Se pregătește tava pentru brioșe, care se unge cu puțin ulei, după care se adaugă compoziția în forme și se dă în cuptorul preîncălzit pentru 35 de minute, la 180 de grade.
Brioșele sunt gata când se rumenesc sau trec testul scobitorii.
Brioșe cu legume și parmezan
Ingrediente
- 2 dovlecei;
- Un ardei roșu, un morcov;
- 150 ml lapte;
- 100 g parmezan;
- două fire ceapă verde;
- 4 linguri de ulei, sare, piper;
- 6 ouă.
Mod de preparare
Se taie toate legumele cubulețe mici ori se dau pe răzătoare, cum preferi. Dovleceii se scurg de apă după ce i-ai răzuit. Într-un bol se amestecă ouăle cu sare, piper, parmezan și un strop de boia. Se pune laptele treptat și se omogenizează totul.
Toată compoziția se toarnă în forme de brioșe în care ai pus puțin ulei și se distribuie uniform. Se dă tava la cuptor pentru 15 minute sau până când observi că s-au rumenit brioșele.
Brioșe vegane cu dovlecei
Ingrediente
- Un dovlecel;
- două căni de făină integrală;
- 200 ml lapte vegetal;
- 30 ml sirop de agave;
- O cană semințe de in;
- O cană nuci măcinate;
- O lingură bicarbonat de sodiu;
- O lingură praf de copt.
Mod de preparare
Se amestecă făina cu restul ingredientelor uscate, un praf de scorțișoară, după care se adaugă laptele, siropul de agave și se omogenizează compoziția. Se mai poate adăuga lapte dacă compoziția este prea groasă.
Se rad dovleceii și se adaugă în compoziția făcută. Se unge cu puțin ulei fiecare formă de brioșă din tavă și se împarte egal compoziția.
Se dă la cuptor pentru 30 de minute, la 180 de grade C și se lasă să se răcească în tavă, după care se pot consuma.
Brioșe cu dovlecel și cartofi
Ingrediente
- 2 dovlecei;
- 3 cartofi;
- 200 g brânză telemea;
- 200 g smântână;
- 3 ouă, 3 căței de usturoi;
- două fire ceapă verde, sare, piper, boia dulce.
Mod de preparare
Cartofii și dovleceii se răzuiesc fin și se storc de apă. Într-un bol se amestecă ceapa tocată mărunt cu brânza și smântâna. Se adaugă ouăle și condimentele, apoi se amestecă totul până când obții o consistență omogenă.
Tava metalică pentru brioșe se unge cu puțin unt, apoi se adaugă compoziția, iar deasupra se pot presăra câteva cubulețe de ardei. Se lasă în cuptorul încins la 180 de grade pentru 35 de minute. La final se poate presăra puțin parmezan deasupra și se lasă să se răcească în tavă, după care brioșele se desprind din forme.
Citește și: Prăjitură răsturnată cu fructe
Sursă foto: 123rf.com