Lucuri interesante despre brioșe

Brioșele sunt bucăți mici de aluat, rotunde, cu gust dulce și sunt delicioase mai ales când sunt servite calde. Cuvântul brioșă – muffin provine de la cuvântul „moufflet”, care este francez. Cuvântul este adesea folosit pentru pâine și alte alimente moi care sunt coapte. Oricum, brioșele de origine nu sunt din Franța. Brioșele sunt, de fapt, la origine, britanice și americane.

În trecut, brioșele erau vândute din ușă în ușă de vânzătorii ambulanți în Anglia ca o gustare foarte asemănătoare cu pîinea. Asta înainte ca majoritatea caselor să aibă cuptoare, la începutul secolului al XIX-lea.

Brioșele se fac cu făină și bicarbonat de sodiu ca agent de fermentare. La aceasta se adaugă unt, ouă și orice alte ingrediente precum fructe, dulceață, ciocolată sau chiar brânză. Ele se pun în tăvi speciale de brioșe sau în forme individuale, după preferințe.

Trucuri pentru brioșe delicioase

Amestecă ingredientele umede și uscate separat

Pentru a preveni suprasolicitarea amestecului, mixați mai întâi ingredientele umede într-un bol și amestecați ingredientele uscate într-un altul. Faceți o gaură în ingredientele uscate, turnați cu grijă ingredientele umede, apoi mixați amestecul de câteva ori pentru a se combina.

Campionii traseismului politic din listele pentru alegerile parlamentare. Partidele le favorizează eligibilitatea în detrimentul candidaților noi
Recomandări
Campionii traseismului politic din listele pentru alegerile parlamentare. Partidele le favorizează eligibilitatea în detrimentul candidaților noi

Nu amestecați prea mult

Cea mai importantă regulă de preparare a brioșelor este să nu amestecați prea mult compoziția. Rezistați tentației de a amesteca sau de a bate aluatul până când este omogen.

Adaugă-ți aromele la final

Adugați fructele sau dulceața la final, după ce deja ați amestecat restul de ingrediente.

Nu umpleți formele în exces

Încercați să umpleți cupele pe trei sferturi pentru a obține brioșe rotunde, frumoase și pentru a preveni vărsarea lor peste partea de sus a formelor

Umpleți tava

Dacă nu aveți suficient aluat pentru a umple toate cupele unei tăvi, umpleți-le pe cele goale, la jumătate, cu apă. Acest lucru va ajuta brioșele să se coacă uniform și va proteja tava împotriva deformarii.

Răciți-le

După ce scoateți brioșele din cuptor, lăsați-le să stea câteva minute în tava lor înainte de a le scoate. Acest lucru este deosebit de important pentru brioșele care nu sunt în hârtie, deoarece le va ajuta să nu se destrame. Cu toate acestea, scoateți-le după cinci minute, altfel riscați să se înmoaie pe măsură ce se răcesc în tigaie.

Păstrați-le la congelator

Dacă nu le poți savura pe toate în ziua în care sunt făcute, înfășoară-le în folie de plastic și pune-le la congelator pentru mai târziu. Vor fi minunate când le vei scoate.

Hoție la Castelul Peleș. „POS-ul nu mai funcționează, se poate plăti doar cash”. Ce ar trebui să verifice Corpul de Control al Ministerului Culturii
Recomandări
Hoție la Castelul Peleș. „POS-ul nu mai funcționează, se poate plăti doar cash”. Ce ar trebui să verifice Corpul de Control al Ministerului Culturii

Cum faci brioșe pufoase

Rețetele de brioșe sunt de obicei făcute cu un aluat simplu, cu ulei vegetal. Acest lucru le face mai moi și mai puțin dense și mai rezistente decât pe cele făcute din aluat de prăjitură pe bază de unt. Untul topit, atunci când este adăugat în aluatul pentru brioșe, devine solid la temperatura camerei (chiar și după coacere), ceea ce creează un aluat mai dens.

Așadar, în funcție de ce textură doriți să aibă, puteți face brioșe cu dulceață cu unt sau cu ulei.

Uleiul vegetal este lichid la temperatura camerei, așa că ajută la crearea unui aluat foarte moale, perfect pentru brioșe.

Brioșele trebuie să fie ușoare și pufoase, nu dense. Înlocuirea unei părți din zahăr și ulei cu dulceață de exemplu, nu va schimba prea mult rezultatul. Veți avea în continuare o brioșă pufoasă delicioasă, fără o parte din grăsimi și calorii.

Rețete de brioșe cu dulceață

Brioșe pufoase cu dulceață

Brioșe pufoase cu dulceață
Brioșe pufoase cu dulceață
Mama copilului de 3 ani mort în accidentul provocat intenționat de soțul ei a văzut în direct tragedia: „Tati, tati nu mai mâna maşina”
Recomandări
Mama copilului de 3 ani mort în accidentul provocat intenționat de soțul ei a văzut în direct tragedia: „Tati, tati nu mai mâna maşina”
  • 2 căni de făină albă
  • 3 lingurite praf de copt
  • ½ linguriță sare
  • ½ cană zahăr alb
  • 1 ou
  • ¾ cană lapte
  • ¼ cană ulei vegetal
  • 1 cană dulceață de fructe

Mod de preparare

Preîncălziți cuptorul la 200 grade C.

Într-un castron mare, amestecați făina, praful de copt, sarea și zahărul. Faceți o gropiță în centru. Într-un castron mic se bat oul, laptele și uleiul împreună. Se toarnă dintr-o dată în gropiță, în amestecul de făină. Se amestecă rapid și ușor până se umezește, nu se bate. Se amestecă ușor dulceața.

Turnați aluatul în tava pregătită și coaceți la 20 de grade C timp de 25 de minute sau până când devine auriu.

Brioșe cu dulceață de gutui

  • 300 g făină simplă
  • 2 lingurițe praf de copt
  • 150 g zahăr tos
  • 50 g unt
  • 225 ml lapte
  • 1 ou mediu
  • aproximativ 1 linguriță de dulceață pentru fiecare brioșă

Mod de preparare

Preîncălziți cuptorul la 200 C. Se amestecă făina, praful de copt, zahărul tos, untul, laptele și oul.
Pune amestecul în cutii de brioșe/cupcake la jumătate. Apoi adăugați o linguriță de dulceață în centrul cutiei de brioșe/cupcake. Se toarnă restul de amestec peste dulceață, astfel încât să fie acum în mijlocul formelor de brioșe/cupcake
Coaceți timp de 15 minute.

Brioșe cu dulceață de căpșuni

Brioșe cu dulceață de căpșuni
Brioșe cu dulceață de căpșuni

Ingrediente:

  • 1/4 cană de dulceață de căpșuni
  • 1 cană de făină
  • 1/2 cană de zahăr
  • 1/4 cană de unt topit
  • 1/4 cană de lapte
  • 1 ou
  • 1 linguriță praf de copt
  • 1/2 linguriță de extract de vanilie

Mod de preparare:

Încălziți cuptorul la 180°C și pregătiți o tavă pentru brioșe.
Într-un bol, amestecați făina, zahărul și praful de copt.
Adăugați oul, untul topit, laptele și extractul de vanilie și amestecați până când obțineți un aluat omogen.
Turnați aluatul în formele pentru brioșe, umpleți fiecare formă la jumătate, apoi adăugați câte o linguriță de dulceață de căpșuni în mijloc.
Coaceți brioșele timp de 15-18 minute sau până când devin aurii.

Brioșe cu dulceață de portocale

Ingrediente:

  • 1 1/2 căni de făină
  • 1/2 cană de zahăr
  • 1/2 cană de ulei vegetal
  • 1/2 cană de suc de portocale proaspăt stors
  • Coaja rasă a 2 portocale
  • 2 ouă
  • 1 linguriță praf de copt
  • 1/2 cană de dulceață de portocale

Mod de preparare:

Încălziți cuptorul la 180°C și pregătiți tava pentru brioșe. Într-un bol, amestecați făina, zahărul și praful de copt.
Adăugați uleiul vegetal, suc de portocale, coaja de portocale și ouăle, amestecând bine.
Umpleți formele pentru brioșe la jumătate cu aluat, apoi adăugați o linguriță de dulceață de portocale în mijlocul fiecăreia. Coaceți timp de 18-20 de minute sau până când brioșele sunt aurii.

Brioșe cu dulceață de zmeură

Brioșe cu dulceață de zmeură
Brioșe cu dulceață de zmeură

Ingrediente

  • 1-3/4 căni de făină
  • 1/2 cană zahăr
  • 1 lingură praf de copt
  • 1/2 lingurită sare
  • 2 ouă mari
  • 2/3 cană lapte
  • 1/3 cană unt, topit
  • 1 linguriță coaja rasă de lamaie
  • 1/2 cana dulceața de zmeură

Mod de preparare

Într-un castron mare, combină făina, zahărul, praful de copt și sarea. Într-un castron mic, bate ușor ouăle; adauga laptele, untul si coaja de lamaie. Se toarnă în ingrediente uscate și se amestecă până se umezește. Pune jumătate din aluat în 12 cupe de brioșe unse sau tapetate cu hârtie. Faceți o gropiță în centrul fiecăreia și adăugați dulceața. Se pune aluatul rămas peste gem. Coaceți la 200 de grade timp de 20 de minute.

Brioșe cu dulceață de afine și iaurt

Brioșe cu dulceață de afine și iaurt
Brioșe cu dulceață de afine și iaurt

Ingrediente:

  • 1 1/2 căni de făină
  • 1/2 cană de zahăr
  • 1/2 cană de unt topit
  • 1/2 cană de iaurt
  • 2 ouă
  • 1 linguriță praf de copt
  • 1/2 linguriță de sare
  • 1/2 cană de dulceață de afine

Mod de preparare:

Preîncălziți cuptorul la 180°C și pregătiți o tavă pentru brioșe.
Într-un bol mare, amestecați făina, zahărul, praful de copt și sarea.
Adăugați untul topit, iaurtul și ouăle și amestecați bine până când obțineți un aluat omogen.
Umpleți formele pentru brioșe la jumătate cu aluat, apoi adăugați o linguriță de dulceață de afine în mijlocul fiecăreia.
Coaceți brioșele timp de 20-25 de minute sau până când se rumenesc frumos.

Află mai multe despre afine și beneficiile lor.

Brioșe cu dulceață de caise

Brioșe cu dulceață de caise
Brioșe cu dulceață de caise

Ingrediente:

  • 1/2 cană de dulceață de caise
  • 1 1/4 căni de făină
  • 1/2 cană de zahăr
  • 1/2 cană de unt topit
  • 1/2 cană de lapte
  • 2 ouă
  • 1 linguriță praf de copt

Mod de preparare:

Preîncălziți cuptorul la 180°C și pregătiți formele pentru brioșe.
Într-un bol, amestecați făina, zahărul și praful de copt.
Adăugați untul topit, laptele și ouăle și amestecați bine.
Umpleți formele pentru brioșe la jumătate cu aluat, apoi adăugați o linguriță de dulceață de caise în mijlocul fiecăreia.
Coaceți timp de 15-20 minute sau până când brioșele sunt aurii.

Brioșe cu dulceață de căpșuni și fulgi de ciocolată

Ingrediente:

  • 1 1/2 căni de făină
  • 1/2 cană de zahăr
  • 1/2 cană de unt topit
  • 1/2 cană de lapte
  • 2 ouă
  • 1 linguriță praf de copt
  • 1/2 cană de dulceață de căpșuni
  • 1/2 cană de fulgi de ciocolată

Mod de preparare:

Încălziți cuptorul la 180°C și pregătiți tava pentru brioșe. Într-un bol, amestecați făina, zahărul și praful de copt.
Adăugați untul topit, laptele și ouăle și amestecați bine. Umpleți formele pentru brioșe, Adăugați dulceața de căpșuni în centrul brioșelor și fulgii de ciocolată. Coaceți timp de 18-20 de minute.

Urmărește cel mai nou VIDEO

Google News Urmărește-ne pe Google News

Comentarii (41)

andreea28s   •   18.01.2024, 09:23

cateva retete interesante. sunt mai sanatoase decat cele cumparate din magazin

Costica2023   •   11.12.2023, 16:42

Brioșe pufoase, umplute cu dulceață, gust dulce și reconfortant, perfecte pentru micul dejun sau gustare

egoicea   •   10.11.2023, 15:45

Merita incercat! Pare usor de facut.

Vezi toate comentariile (41)
Comentează

Loghează-te în contul tău pentru a adăuga comentarii și a te alătura dialogului.

Cod galben de ninsori şi viscol în 11 judeţe, până marți seara. Zonele vizate de vreme rea. HARTĂ
Știrileprotv.ro
Cod galben de ninsori şi viscol în 11 judeţe, până marți seara. Zonele vizate de vreme rea. HARTĂ
Wow, ce vilă superbă și-a cumpărat Angela Similea acum! Și-a vândut conacul după problemele cu bani, însă noua ei casă a făcut furori, mai ales după renovare! Mulți și-au dat coate
Viva.ro
Wow, ce vilă superbă și-a cumpărat Angela Similea acum! Și-a vândut conacul după problemele cu bani, însă noua ei casă a făcut furori, mai ales după renovare! Mulți și-au dat coate
Cum arată soția și fiica lui lui Mihai Gâdea. Sunt superbe și parcă sunt surori. Cine este misterioasa Agatha Kundri Memete, soția realizatorului de la Antena 3
Libertateapentrufemei.ro
Cum arată soția și fiica lui lui Mihai Gâdea. Sunt superbe și parcă sunt surori. Cine este misterioasa Agatha Kundri Memete, soția realizatorului de la Antena 3
De ce nu e bine să ții prelungitorul lângă fereastră. Greșeala pe care multe persoane o fac
FANATIK.RO
De ce nu e bine să ții prelungitorul lângă fereastră. Greșeala pe care multe persoane o fac
Lovitură pentru Marian Iancu » Ce se întâmplă cu averea fostului patron din Liga 1
GSP.RO
Lovitură pentru Marian Iancu » Ce se întâmplă cu averea fostului patron din Liga 1
Regulile de la care Raluca Bădulescu nu se abate niciodată. De ce nu își serbează ziua de naștere, nu poartă ceas și nu are vreodată portofel la ea
Elle.ro
Regulile de la care Raluca Bădulescu nu se abate niciodată. De ce nu își serbează ziua de naștere, nu poartă ceas și nu are vreodată portofel la ea
Ana Baniciu, fiica lui Mircea Baniciu, a renovat casa bunicii ei, din 1927, iar acum le-a arătat tuturor cum a ieșit. Rezultatul e spectaculos! / GALERIE FOTO
Unica.ro
Ana Baniciu, fiica lui Mircea Baniciu, a renovat casa bunicii ei, din 1927, iar acum le-a arătat tuturor cum a ieșit. Rezultatul e spectaculos! / GALERIE FOTO
Cât costă noaptea de Revelion? Oferte spectaculoase pentru Revelion 2025
Financiarul.ro
Cât costă noaptea de Revelion? Oferte spectaculoase pentru Revelion 2025
Cod galben de ninsori şi viscol în zone din 13 judeţe. Unde se va depune strat consistent de zăpadă, în următoarele ore
Observatornews.ro
Cod galben de ninsori şi viscol în zone din 13 judeţe. Unde se va depune strat consistent de zăpadă, în următoarele ore
Horoscop 11 noiembrie 2024. Taurilor li se potrivește de minune invitația acestei zile la muncă și refuz al plăcerilor iluzorii
HOROSCOP
Horoscop 11 noiembrie 2024. Taurilor li se potrivește de minune invitația acestei zile la muncă și refuz al plăcerilor iluzorii

Știri mondene

Știri România

RECOMANDĂRI