Vinul fiert aromat, băutura tradițională a Crăciunului

Aromatul vin fiert ne încălzește și ne dă o stare de bine, ne relaxează și ne ajută să ne odihnim în serile de iarnă.

Cel mai bun vin pentru fiert este vinul roșu, deoarece el își păstrează cel mai bine aroma, gustul și culoarea în timp ce este încălzit. În plus, vinul roșu se potrivește cel mai bine cu mirodeniile clasice care se folosesc la fiert: scorțișoară, cuișoare sau anason.

Pentru a face vin fiert, încălzește vinul ușor pentru a permite condimentelor să se infuzeze, dar evită fierberea alcoolului. Temperatura lui nu trebuie să depășească 80-maxim 90 de grade de grade Celsius și poți folosi un termometru de bucătărie în timp ce îl fierbi.

Descoperă cele mai bune rețete de vin fiert.

Rețete de cocktail petru Crăciun

Dincolo de tradiționalul vin fiert, sunt o mulțime de alte rețete de cocktailuri pe care le poți încerca în perioada sărbătorilor de iarnă.

Cocktail Grinch

Rețete de cocktail – Grinch

Sărbătorile te-au epuizat? Calmează-ți Grinchul interior cu un pahar din acest cocktail fructat.

Proaspăt și ușor, este un amestec dulce de arome de pepene galben, citrice și cireșe.

Combină lichior de pepene galben, rom alb și sifon și lămâie și obții un cocktail delicios

Există o singură problemă. Este atât de delicios, încât poți pierde cu ușurință evidența și nu vei ști dacă ești la băutura numărul unu sau numărul șase.

Cocktail Martini pentru Crăciun

Cocktail Martini pentru Crăciun

Ingrediente:

  • 50 ml bourbon
  • 25 ml Martini Rosso
  • gheaţă
  • Pentru siropul de fructe uscate
  • 50 g zahăr brun închis moale
  • 50 g fructe uscate amestecate
  • ½ baton de scorțișoară

Mod de preparare:

Mai întâi, faceți siropul. Pune ingredientele într-o tigaie cu 50 ml apă și fierbe la foc mediu timp de 1 minut pentru a înmuia fructele uscate. Se ia de pe foc si se lasă la infuzat până când amestecul s-a răcit la temperatura camerei. Strecurați și aruncați fructele și batonul de scorțișoară. Dacă veți face mai mult decât aveți nevoie, păstrați la rece timp de trei zile.

Turnați bourbonul, coniacul și 15 ml de sirop într-un shaker cu o mână de gheață. Agitați până când exteriorul shakerului se simte foarte rece, apoi strecurați într-un pahar sau în cupe sau martini pentru a servi.

Bere fiartă aromată

Bere fiartă

Ingrediente:

  • 1 litru de bere blondă
  • 200 ml suc de mere
  • 2 batoane de scortisoară
  • 1 anason stelat
  • 5 cuișoare
  • 6 linguri de zahăr brun
  • 1 portocală, feliată
  • 50 ml coniac

Mod de preparare:

Pune berea, sucul de mere, bețișoarele de scorțișoară, anasonul stelat, cuișoarele, zahărul brun și portocala într-o cratiță la foc mediu și se încălzește până aproape să fiarbă, dar să nu atingă totuși punctul de fierbere.

Gustați și adăugați mai mult zahăr brun dacă doriți. Se ia de pe foc și se amestecă coniacul, apoi se servește în pahare sau căni rezistente la căldură.

Descoperă și cum se face cocktail Hugo.

Hot buttered rum

Rețete de cocktail pentru Crăciun – Hot buttered rum

Ingrediente:

  • 1 lingură zahăr brun
  • 1 linguriță scorțișoară măcinată
  • ½ linguriță nucșoara măcinată
  • 100 ml rom negru
  • 2 linguri de unt nesărat, topit
  • 2 batoane de scorțișoară, de servit

Mod de preparare:

Combinați zahărul, scorțișoara și nucșoara într-un castron mic, apoi turnați treptat romul și untul topit și amestecați. Împărțiți uniform amestecul între două pahare mici rezistente la căldură. Acoperiți fiecare cu 100 ml apă clocotită și amestecați bine. Serviți cu un baton de scorțișoară pentru a ornat.

Gin fiert

Rețete de cocktail pentru Crăciun – Gin fiert

Ginul și berea fiartă nu sunt printre cele mai populare rețete de cocktail de Crăciun pe plaiurile miortice, dar merită încercate.

Ingrediente:

  • 100 ml gin
  • 400 ml suc de mere
  • ½ lămâie, feliată
  • 1 frunză de dafin
  • 4 cuișoare
  • 2 păstăi de cardamom, ușor zdrobite
  • 1 baton mic de scortisoara
  • 3 boabe de ienupăr, ușor zdrobite
  • ½ linguriță de semințe de coriandru
  • 1 linguriță miere curgătoare
  • Pentru garnitură: 2 felii de lămâie, tăiate la jumătate

Mod de preparare:

Împărțiți ginul între patru pahare sau căni de ceai mici rezistente la căldură.

Turnați sucul de mere într-o cratiță cu restul ingredientelor. Se încălzește ușor până se fierbe, apoi se strecoară într-o cană. Se toarnă sucul de mere fiert în paharele cu gin și se amestecă ușor pentru a se combina. Se ornează fiecare pahar cu o jumătate de felie de lămâie sau cu o felie de măr sau pară și se servește cald.

Sangria Rose

Ingrediente:

  • 750 de mililitri de vin roséTrei nectarine sau piersici, tăiate cuburi 200 de grame de căpșuni
  • O linguriță de zahăr pudră
  • 50 mililitri de lichior de portocale
  • 300 de mililitri apă minerală
  • Frunze de mentă

Mod de preparare:

Pune ingredientele, cu excepția apei minerale și a mentei, într-o carafă de sticlă. Lasă-le să se răcească cel puțin o oră la frigider. Adaugă apa minerală și frunzele de mentă, amestecă și Sangria Rosé este gata.

Urmărește-ne pe Google News