Un cocktail aromat, vesel și colorat, fie că este cu alcool sau fără, va transforma masa de Paște într-una plină de culoare. Nu este nevoie să fii profesionist în a face cocktailuri și nici nu ai nevoie de echipamente speciale. Un pic de imaginație și câteva ingrediente sunt tot ceea ce ai nevoie. Iată unele dintre cele mai delicioase rețete de cocktail pentru Paște din care să te inspiri:

Reţete de cocktail pentru Paşte, cu alcool

Sangria Rose

Rețete de cocktail pentru Paște – Sangria Rose
  • 750 de mililitri de vin rosé
  • Trei nectarine sau piersici, tăiate cuburi
  • 200 de grame de căpșuni
  • O linguriță de zahăr pudră
  • 50 mililitri de lichior de portocale
  • 300 de mililitri apă minerală
  • Frunze de mentă

Pune ingredientele, cu excepția apei minerale și a mentei, într-o carafă de sticlă. Lasă-le să se răcească cel puțin o oră la frigider. Adaugă apa minerală și frunzele de mentă, amestecă și Sangria Rosé este gata.

Sambucalicious

Sambucalicious
  • 40 ml lichior sambuca
  • 200 ml suc cu multivitamine
  • 5 ml sirop de menta

Umple paharul cu cuburi de gheață, apoi adaugă sambuca.

Completează cu suc de fructe până se umple paharul, iar la sfârșit adaugă siropul de mentă, turn\ndu-l ușor pe marginea paharului. Pentru a nu amesteca siropul cu sucul, te poți ajuta de o linguriță cu care să formezi, împreună cu paharul, o pâlnie. Ornează cu câteva frunze de menta proaspătă, pe care le poți strivi cu paiul sau cu linguriță.

Mojito

Rețete de cocktail pentru Paște – Mojito
  • 50 ml rom alb
  • gheață pisată
  • sucul unei jumătăți de limetă
  • 25 ml apă minerală carbogazoasă
  • câteva frunze de mentă proaspătă
  • 2 lingurițe de zahăr

Frunzele de mentă se pun întregi, iar aroma lor este eliberată în timpul amestecării ingredientelor. Dacă gustul de mentă ți se pare prea tare, poți adăuga acestei rețete de bază diverse sucuri de fructe (piersică, fructul pasiunii, nucă de cocos etc.).

Martini

Rețete de cocktail pentru Paște
  • Gin, 80 ml
  • Vermut sec,
  • 20 ml măsline verzi

Se pune gheață într-un shaker, se adaugă ginul și vermutul. Se amestecă timp de 10-15 secunde. Se toarnă cocktailul în pahar. Decorezi cu 2-3 măsline verzi, înfipte într-o scobitoare

Cosmopolitan

  • 50 ml vodcă
  • 20 ml triplu sec
  • 20 ml suc proaspăt de limetă
  • 20 ml suc de merișoare

Mod de preparare: Toate ingredientele se amestecă într-un shaker cu gheață, iar băutura obținută se servește într-un pahar de martini.

Green Island

  • 30 ml lichior de ouă,
  • 20 ml curacao albastru,
  • 10 ml zeamă de lămâie,
  • 100 ml suc de ananas,
  • 1 felie de ananas.

Se amestecă bine lichiorul rece cu curacao şi cu sucurile de fructe într-un pahar şi la final se decorează cu o felie de ananas.

Hugo

  • 1 pahar mare, de vin alb
  • 1 parte lichior de flori de soc (25 ml) sau sirop de soc
  • 5 părți Prosecco rece (cca 200 ml)
  • 1 parte apă minerală
  • 1 lime
  • 6 frunze de mentă

Umple paharul cu gheata, toarna lichiorul din flori de soc si completeaza cu Prosecco. La final, adauga 2 – 3 felii de lime si cateva frunze de menta. Lichiorul din flori de soc poate fi înlocuit cu sirop din flori de soc.

Aperol Spritz

  • Aperol
  • Prosecco
  • Apă minerală
  • 1 felie de portocala
  • multă gheață

Combinați 3 părți de Prosecco cu 2 părți de Aperol, apoi terminați cu o picătură de apă minerală și o felie de portocală pentru a garnisi, toate servite peste gheață. Din fericire, rețeta Aperol Spritz este una foarte simplă.

Green Ginger Fizz

  • Prosecco
  • 25 ml sirop sau lichior de ghimbir
  • jumătate de lime

Se toarnă într-un pahar tip flută sirop de ghimbir sau lichior de ghimbir, se adaugă sucul de la o jumătate de lime și se completează cu Prosecco rece. Se amestecă. Ornați cu o felie subțire de lime.

Rețete de cocktail fără alcool pentru Paște

Cocktail Hugo fără alcool

  • sirop de soc
  • apă minerală
  • mentă
  • lămâie verde
  • gheață

În acest caz vă puteți juca cu cantitățile așa cum vă place, important este să păstrați ingredientele. Cocktailul Hugo mai este numit câteodată și cocktail alb și asta doar pentru că nu este colorat. În realitate însă, el este transparent. Un plus de culoare în pahar este dat de menta și lime.

Pinlemon

Rețete de cocktail fără alcool pentru Paște
  • cutie cu compot de ananas,
  • două lămâi,
  • o portocală,
  • 300 ml de apă plată

Preparare: cutia de compot se lasă la frigider pentru câteva ore înainte de prepararea limonadei. După ce s-a răcit bine, storc lămâile şi portocala. Ananasul din compot se pasează și se amestecă cu sucul din cutie cu ajutorul unui blender, apoi se adaugă sucul de citrice. După gust, se mai poate adăuga zahăr, iar pentru decor, câteva felii de lime şi gheaţă.

Limonada cu ghimbir

  • 3 lămâi bine coapte,
  • o rădăcină de ghimbir (de câțiva cm),
  • miere în funcţie de preferinţe,
  • apă plată.

Preparare: se taie lămâile în jumătăţi, se opriţi o jumătate şi restul se storc. Jumătatea rămasă se taie în felii subţiri. Apoi se rade ghimbirul (curățat de coajă) pe răzătoarea mică. Se amestecă bine sucul de lămâie cu ghimbirul şi mierea, apoi se pune apa plată. La final, feliile de lămâie. Se lasă la frigider sau se servește cu cuburi de gheaţă

Limonada cu căpşune

  • o lămâie zemoasă,
  • 2-3 lime stoarse,
  • 1 kg de căpşuni pe spălate şi strivite,
  • zahăr brun şi apă plată.

Preparare: Se amestecă toate ingrendientele şi se lasă la rece sau se servește cu cuburi de gheaţă. E preferabil să cureţi căpşunele şi să pui zahăr peste ele, apoi să le lași câteva ore la frigider – astfel, îşi vor lăsa siropul. Apoi se pasează şi se amestecă cu celelalte ingrediente.

Rețete de cocktail de Paște pentru copii

Rețete de cocktail de Paște pentru copii

Cocktail cu lapte şi banane

  • 2 banane,
  • 2 linguri cu miere,
  • 20 linguri cu suc de ananas,
  • 500 ml lapte din cutie,
  • 4 linguri cu gheaţă pisată.

Se amestecă mierea cu laptele, apoi se adaugă gheaţa, sucul de ananas, bananele tocate şi se amestecă toate ingredientele până omogenizare. Se serveşte imediat.

Cocktail cu lapte şi căpşuni

  • O jumătate de pahar de suc de mere,
  • O jumătate de pahar de lapte,
  • 5-10 căpşuni.

Se foloseşte mixerul sau blenderul în care se adaugă toate ingredientele, se pasează. Se servesc într-un pahar.

Milkshake cu pepene galben

  • câteva cubulețe de pepene galben;
  • Un pahar de lapte;
  • O linguriță de miere.

Mod de preparare – Adaugă laptele în blender, cubulețele de pepene și mierea și amestecă totul în blender la viteză mică, pe care o vei crește treptat până când vei obține o consistență omogenă.

Milkshake cu afine și mango

  • 1 mango curățat de coajă și tăiat cubulețe;
  • O ceașcă de afine;
  • O banană;
  • O linguriță sirop de arțar;
  • O ceașcă de lapte de migdale sau de cocos.

Mod de preparare Adaugă în aparatul pentru smoothie laptele, apoi afinele și siropul de arțar, amestecă bine timp de câteva secunde, după care adaugă și mango împreună cu banana și mai amestecă pentru a obține o compoziție omogenă.

Cum aranjezi masa de Paște

Cum aranjezi masa de Paște

Pe lângă frumoasa sărbătoare a Învierii, Paștele reprezintă și un bun moment de a ne strânge împreună cu familia în jurul mesei pentru a servi bucate alese și rețete de cocktail delicioase. Dacă te întrebi cum aranjezi masa de Paște, iată câteva sfaturi utile:

Folosește culorile primăverii: galben, verde sau roz. Efectul vizual trebuie să fie unul care să emane veselie şi optimism. Pune pe masa o vază, nu foarte mare, cu flori de sezon: lalele sau narcise. Dacă doriţi să amenajaţi întreaga cameră pentru masa în familie, puteţi apela la ghirlande, fie cumpărate din comerţ, fie realizate de voi sau de copii, folosind culorile şi temele pascale. Folosește nuanțe vesele atunci când alegi servețele pentru masă.

Descoperă și cele mai bune rețete de ouă umplute.

De pe masa de Paște nu trebuie să lipsească un coș cu ouă colorate. Distanța recomandată între invitații la masa de Paște trebuie să fie de 40-50 de centimetri, așa că, atunci când aranjați farfuriile și tacâmurile luați și acest lucru în considerare. Vesela constă, de regulă, dintr-o farfurie de bază, lată, cu diametrul de aproximativ 28 de centimetri, pe care veți plasa celelalte farfurii. Această farfurie va rămâne în permanență pe masa. Nu trebuie plasate mai mult de trei tacâmuri pe o parte. Daca sunt necesare mai multe, ele trebuie aduse în același timă cu felurile de mâncare la care se folosesc.

Pentru vin sau alte delicioase rețete de cocktail de Paște trebuie să folosiți pahare cu picior sau pahare speciale de cocktail, care vor fi așezate la dreapta și în fata farfuriei, începand cu cel mai mare pahar.

 
 

Urmărește-ne pe Google News