1. Se pune carnea la fiert, împreună cu ceapa şi cu morcovul, într-o oală în care se toarnă cinci litri de apă.

2. Se curăţă de spumă în timp ce fierbe. Se dă focul mic, se sărează şi se lasă aşa circa trei ore.

3. După ce a fiert, carnea se scoate din oală, se lasă la răcit, apoi se taie bucăţele şi se pune în boluri.

4. Se adaugă morcovul fiert, tăiat şi mazărea.

5. Când apa în care a fost fiartă, carnea este călduţă, se pune în ea usturoiul.

6. Peste carne, în boluri, se toarnă lichidul fiert cu legume.

7. Se dau la frigider, pentru câteva ore, să se răcească.

Ingrediente:

– două aripi de curcan,
– o pulpă inferioară,
– o ceapă mare,
– un morcov mare,
– 200 g mazăre fiartă,
– trei căţei usturoi,
– 5 l apă,
– sare.

 
 

Urmărește-ne pe Google News