Deserturi de vară, fără cuptor

Fie că iubești fructele foarte mult, ciocolata, brânza sau cafeaua, întotdeauna poți găsi rețete de deserturi de vară delicioase, care nu necesită coacere la cuptor. Iată câteva idei din care să te inspiri:

Prăjitură cu căpșuni fără coacere

Prăjitură cu căpșuni fără coacere - deserturi de vară
Prăjitură cu căpșuni fără coacere – deserturi de vară
  • 1 sfert linguriță sare
  •  2 pliculete esență de vanilie
  •  125 g zahăr pudră
  •  800 g smântână dulce
  •  1 kg căpșune proaspete
  •  500 g biscuiți

Mod de preparare

Puneți deoparte câteva dintre cele mai aspectuoase căpșuni – le veți folosi la final pentru decorat – și tăiați-le în feliuțe subțiri. Cu ajutorul unui mixer, amestecați smântâna dulce cu zahărul pudră, esența de vanilie și praful de sare (ideal ar fi să folosiți un mixer care are și suport de bol), până amestecul devine cremos și „țeapăn” – asta însemnând că nu trebuie să curgă din bol, desigur. Tăiați restul căpșunelor în feliuțe subțiri.

Generalul Nicolae Militaru, artizanul diversiunilor cu „teroriști” care au dus la moartea multor soldați la Revoluție. De ce i-a oferit Ion Iliescu conducerea Armatei
Recomandări
Generalul Nicolae Militaru, artizanul diversiunilor cu „teroriști” care au dus la moartea multor soldați la Revoluție. De ce i-a oferit Ion Iliescu conducerea Armatei

Într-o tavă dreptunghiulară nu foarte înaltă, întindeți un strat subțire de cremă, cât să acopere uniform fundul. Urmează primul strat de biscuiți, apoi iar un strat subțire de cremă și unul de căpșune tăiate (pe care nu trebuie să le așezați una lipită de cealaltă). Repetați de 3 ori aceste etape, până aveți 4 straturi de biscuiți. Ultimul strat trebuie să fieunul de cremă, pe care îl decorați cu căpșunele tăiate la început.

Tiramisu la pahar

Tiramisu la pahar - deserturi de vară
Tiramisu la pahar – deserturi de vară
  • 200 ml cafea
  •  100 g zahăr
  •  2 bucata gălbenuşuri
  •  200 g frişcă naturală
  •  200 g brânză mascarpone
  •  16 bucati pişcoturi
  •  2 bucati plicuri zahăr vanilat
  • un praf de sare

Mod de preparare

Pentru început, se pregăteşte cafeaua şi se lasă la răcit.

Gălbenuşurile se freacă cu un praf de sare şi apoi cu zahărul pudră şi zahărul vanilat. Se adaugă şi puţină frişcă bătută. După care se adaugă crema mascarpone. Rezultatul se lasă câteva minute la rece.
În cafea, se pune şi puţin whisky şi se însiropează pişcoturile. Se aşează în cupe un strat de cremă, unul de frişcă, pişcoturi, cremă şi iar frişcă.
Se ornează cu ciocolată şi se seveşte după ce a fost ţinută cel puţin 1-2 ore la rece.

Adevărata revoluție. Cei zece pași care chiar ar schimba România
Recomandări
Adevărata revoluție. Cei zece pași care chiar ar schimba România

Descoperă cele mai bune rețete de țiramisu.

Tartă cu ciocolată și căpșuni

Dacă iubești combinația de ciocolată cu căpșuni, aceasta este unul dintre cele acele deserturi de vară fără coacere care te vor cuceri.

  • 30 de biscuiți Oreo
    110 g unt topit
  • 200g ciocolată cu lapte
    100 g ciocolată neagră (55-70% cacao)
    200 ml smântână dulce
  • 300 g căpșuni
    nuci/arahide pisate

Mod de preparare:

Pune biscuiții – cu tot cu cremă – într-un robot de bucătărie. Amestecă până devin prăfoși, până ajung ca niște firimituri. Între timp, topește untul la bain marie. Toarnă-l peste biscuiți și amestecă până se omogenizează. Pune blatul într-o tavă de tartă cu dimensiunile de 12 x 36 cm. Dă la congelator până faci umplutura – câteva minute, adică.

Toarnă smântâna într-o crăticioară mică și încălzește-o încet, la foc mic, fără a amesteca sau a aaduce la punctul de fierbere. Dă de pe foc, pune bucățile de ciocolată înăuntru și lasă așa 1-2 minute. Amestecă până la omogenizare. Scoate tava din congelator, toarnă crema peste și pune căpșunile întregi deasupra. Dă la congelator cel puțin 2 ore. Scoate-o înainte de servire, presară nucile mărunțite deasupra și feliază porțiile. Ar trebui să îți iasă aproximativ 12-16 felii.

Coșul de cumpărături, mai ieftin în Ungaria decât în România | Experiment Libertatea
Recomandări
Coșul de cumpărături, mai ieftin în Ungaria decât în România | Experiment Libertatea

Cheesecake cu cireșe

Cireșele sunt unele dintre cele mai delicioase fructe care se pot încorpora într-un desert delicios de vară și e bine să profiți cât încă piețele sunt pline de fructe peroaspete. Totuși, dacă ai ratat momentul, poți folosi dulceață de cireșe.

  • 150 g biscuiți digestivi
  •  50 g unt

Cremă

  •  8 foi gelatină
  •  125 ml lapte
  •  500 g cremă de brânză
  •  1 borcan dulceață cireșe (aproximativ 350 g)
  •  50 g zahăr pudră
  •  200 ml smântână pentru frișcă
  •  3 linguri dulceață de cireșe (opțional)

Mod de preprarare

Se prepară baza cheesecake-ului. Se zdrobesc biscuiții digestivi în robotul de bucătărie sau cu un pahar sau o cană. Se topește untul.Se amestecă biscuiții zdrobiți cu untul topit.

Într-o formă rotundă se așază amestecul de biscuiți cu unt și se tasează și nivelează cu ajutorul unei linguri sau a unui pahar. Se dă la rece.

Apoi se prepară crema pentru cheesecake. Se hidratează foile de gelatină într-un castron cu apă. Se lasă 5 minute.

Se încălzește laptele în cuptorul cu microunde. Se scurg foile de gelatină de apă și se pun peste laptele cald. Se amestecă bine și se da deoparte.

Într-un castron încăpător se pune crema de brânză, zahărul pudră și borcanul cu dulceață de cireșe. Se amestecă bine cu un mixer electric.

În castron se adaugă și laptele cu gelatină. Se amestecă ușor, de jos în sus cu ajutorul unei spatule. Se toarnă amestecul de brânză și dulceață peste baza de biscuiți. Se nivelează suprafața. Se ornează cu cireșe proaspete și se dă la frigider.

Sursă –rețete.unica.ro

Tiramisu cu brânză

Tiramisu cu brânză
Tiramisu cu brânză
  • 200 g biscuiți digestivi
  •  100 g unt gras cu cel puțin 80% grăsime
Cremă
  •  300 g mascarpone
  •  150 g cremă de brânză
  •  120 ml smântână lichidă pentru frișcă cu cel puțin 30% grăsime
  •  75 g zahăr pudră vanilat
  •  40 ml cafea espresso caldă
  •  15 ml lichior de cafea
  •  2 g cafea solubilă
  •  10 g gelatină granule

Mod de preparare

Biscuiții se mărunțesc, iar untul se topește. Se amestecă împreună, iar aluatul astfel format se pune pe fundul unei tăvi de tort cu pereții detașabili, nivelându-se cu mâinile sau un pahar.
Cafeaua caldă se amestecă cu cea solubilă. Când se răcește, se toarnă peste gelatină.
Smântâna lichidă și rece se bate până se obține frișcă.
Într-un bol, se amestecă mascarpone, ricotta, zahăr și lichior până se omogenizează.
Peste amestecul de brânză se pune frișca, încorporându-se treptat cu o spatulă.
Amestecul de cafea și gelatină se pune la bain-marie. Se ia de pe foc atunci când gelatina se dizolvă.
În amestecul călduț de gelatină se încorporează două linguri de cremă și se mixează cu grijă.
Amestecul de gelatină și cremă se toarn peste restul de cremă și se amestecă.

Sursă – rețete.unica.ro.

Părjitură cu cremă fără coacere

Părjitură cu cremă fără coacere
Părjitură cu cremă fără coacere

Pentru bază:

  • ¾ ceaşcă fulgi de ovăz (sau hrişcă, dacă vreţi o prăjitură fără gluten)
  • ¾ ceaşcă curmale fără sâmburi
  • ¾ ceaşcă nucă de cocos mărunţită
  • Pentru stratul superior:
  • ⅓ ceaşcă ulei de nucă de cocos
  • ¼ ceaşcă sirop de arţar
  • zeama de la 3 lămâi stoarse
  • 2 banane
  • ½ nucă de cocos mărunţită (fulgi de nucă de cocos)

Pentru bază: pune fulgii de ovăz/ hrişca şi nuca de cocos în robotul de bucătărie şi mărunţeşte până obţii o făină mai grosolană. Adaugă curmalele şi continua procesul până când toate ingredientele se amestecă bine. Pune amestecul într-o tavă pătrată, presează-l bine până obţii un strat uniform şi pune la frigider.

Pentru stratul superior: cu ajutorul robotului de bucătărie/blenderului, amestecă bine toate ingredientele. Gustă amestecul şi vezi dacă trebuie să mai adaugi ceva. Întinde compoziţia pe stratul de bază şi ţine la frigider peste noapte. A doua zi, taie în bucăţi şi presară câţiva fulgi de nucă de cocos  măcinaţi, pentru un effect de zahăr pudră.

Cheesecake cu fructe de sezon

Cheesecake cu fructe de sezon - deserturi de vară
Cheesecake cu fructe de sezon – deserturi de vară
  • 400 ml lapte condensat îndulcit
  •  300 ml smântână pentru frișcă
  •  300 g mascarpone
  •  250 g biscuiți graham
  •  50 ml suc de lămâie
  •  100 g unt
  •  fructe proaspete

Într-un robot de bucătărie, sfărâmă și amestecă biscuiții graham cu untul, până obții un rezultat omogen și sfărâmicios. Cu ajutorul unei linguri, tapetează o tavă cu blatul mai devreme obținut. Dă la congelator și apucă-te de umplutură.

Bate frișca, apoi adaugă, treptat și amestecând continuu timp de 2 minute, la viteză mică, laptele condensat și mascarpone-ul. Adaugă și zeama de lămâie, o să vezi că va întări crema aproape instant.

Toarnă crema în crusta de biscuiți graham, decorează după bunul plac și dă la frigider 60-90 de minute înainte de servire.

Rețeta de cheesecake fără coacere este gata. Bucură-te de gustul savuros al celui mai bun desert.

Tiramisu cu fructe

Tiramisu cu fructe
Tiramisu cu fructe
  • 500 g pișcoturi
  • 400 g căpșuni
  • 250 ml smântână pentru frișcă (cât mai grasă posibil)
  • 250 g mascarpone (la temperatura camerei)
  • 3 linguri de zahăr
  • 2 fiole esență de vanilie
  • 1 fiolă esență de lămâie
  • 350 ml limonadă

Spală căpșunile și ține o mână-două din ele pentru decorat ultimul strat. Peste restul, toarnă o lingură de zahăr într-un bol. Lasă-le așa circa 1 oră ca să iasă sucul din ele. Cu ajutorul unui blender, fă piure căpșunile cu zahăr.

Bate smântâna, restul de zahăr și vanilia cu un mixer până obții o spumă tare și omogenă. Adaugă mascarpone (făcut de casă după rețeta de aici), treptat și amestecă, crescând încet viteza, până la omogenizare. Stoarce lămâia, combin-o cu zahărul vanilat și esența de lămâie și diluează cu apa călduță. Înmoaie pișcoturile, pe rând, în limonadă și pune-le pe fundul tăvii.Întinde un strat de piure de căpșuni deasupra, apoi pune jumătate din crema obținută peste ele. Apoi încă un strat de pișcoturi înmuiate în limonadă. Întinde și restul de piure de căpșuni și de cremă deasupra și decorează cu mâna de căpșuni ținute la început deoparte, feliate. Se dă la rece.

   

Urmărește cel mai nou VIDEO

Google News Urmărește-ne pe Google News

Comentarii (11)

Nicoleta1807   •   16.11.2023, 14:35

Rețete foarte răcoritoare.

Gore24   •   28.09.2023, 21:52

Super rețete! Îmi place foarte mult tiramisu!

Roxana22   •   19.08.2023, 23:57

retete excelente

Vezi toate comentariile (11)
Comentează

Loghează-te în contul tău pentru a adăuga comentarii și a te alătura dialogului.

Imagini din noua vilă în care Andreea Bănică s-a mutat cu familia. Cum a decis să amenajeze / FOTO
Unica.ro
Imagini din noua vilă în care Andreea Bănică s-a mutat cu familia. Cum a decis să amenajeze / FOTO
Dani Oțil și Ștefan Bănică, schimb de replici acide în direct, la TV: „În 18 ani, unii au devenit de mai multe ori părinți, alții sunt la a treia nevastă… La vârsta ta mai asculți de-o...?„
Viva.ro
Dani Oțil și Ștefan Bănică, schimb de replici acide în direct, la TV: „În 18 ani, unii au devenit de mai multe ori părinți, alții sunt la a treia nevastă… La vârsta ta mai asculți de-o...?„
De ce câștigă numai Tudor Chirilă "Vocea României". Are 7 trofee, iar ultimele 4, consecutive. Mutările geniale pe care le-a făcut în finale
Libertateapentrufemei.ro
De ce câștigă numai Tudor Chirilă "Vocea României". Are 7 trofee, iar ultimele 4, consecutive. Mutările geniale pe care le-a făcut în finale
Cele 2 condimente pe care să le pui pe carnea de porc dacă vrei să-ți iasă o friptură delicioasă pentru masa de Crăciun. Vei mânca pe săturate
FANATIK.RO
Cele 2 condimente pe care să le pui pe carnea de porc dacă vrei să-ți iasă o friptură delicioasă pentru masa de Crăciun. Vei mânca pe săturate
Ce părere are Raluca Bădulescu despre prima poza cu ea care a apărut în presă în urmă cu mulți ani: „Foarte multă lume își imaginează
Elle.ro
Ce părere are Raluca Bădulescu despre prima poza cu ea care a apărut în presă în urmă cu mulți ani: „Foarte multă lume își imaginează
Imagini din apartamentul de lux al Andreei Tonciu. L-a cumpărat mobilat și utilat, dar a aruncat tot din el! Cum arată acum / FOTO
Unica.ro
Imagini din apartamentul de lux al Andreei Tonciu. L-a cumpărat mobilat și utilat, dar a aruncat tot din el! Cum arată acum / FOTO
Visul Andreei, olimpica ce locuieşte într-o singură cameră alături de întreaga familie: "Dacă tot ştiu engleza, să folosesc asta pentru a-mi ajuta familia"
Observatornews.ro
Visul Andreei, olimpica ce locuieşte într-o singură cameră alături de întreaga familie: "Dacă tot ştiu engleza, să folosesc asta pentru a-mi ajuta familia"
Horoscop 23 decembrie 2024. Leii au ocazia să contribuie la restabilirea armoniei în mediul de la serviciu, cu condiția să nu se bazeze doar pe ei
HOROSCOP
Horoscop 23 decembrie 2024. Leii au ocazia să contribuie la restabilirea armoniei în mediul de la serviciu, cu condiția să nu se bazeze doar pe ei

Știri mondene

Știri România

RECOMANDĂRI