Cartofi Delicia
Ingrediente:
Cinci cartofi mari, 150 grame şuncă slabă, 250 grame brânză dulce sau caşcaval, două ouă, o legătură mare de mărar proaspăt, o lingură de unt sau de margarină, un praf de sare, piper după gust.
Mod de preparare:
Se fierb cartofii în coajă, după care se curăţă şi se taie rondele. Se amestecă într-o cratiţă brânza, şunca tăiată mărunt, un ou şi mărarul. Se adaugă sare şi piper, după gust. Se unge cu unt o altă cratiţă, de mărime potrivită, în care se aşază, în mai multe straturi, cartofii şi compoziţia obţinută iniţial. Separat, se bate celălalt ou şi se toarnă deasupra. Toată compoziţia se lasă la cuptor, la foc potrivit, până se obţine o crustă.
Budincă îngheţată
Ingrediente:
O cană cu fulgi de cereale, o jumătate de cană cu nuci mărunţite, o jumătate de cană de unt, o cană de zahăr pudră, patru ouă (separaţi albuşul de gălbenuş), 50 de grame de ciocolată şi o jumătate de linguriţă de vanilie.
Mod de preparare:
Amestecaţi fulgii cu nucile şi folosiţi jumătate din cantitatea astfel obţinută să căptuşiţi o tavă. Apoi amestecaţi energic untul cu zahărul şi gălbenuşurile. Adăugaţi ciocolata topită şi vanilia. Bateţi albuşurile până se obţine o spumă tare şi introduceţi-le în compoziţie. Presăraţi deasupra câţiva fulgi simpli, combinaţi cu cei pe care, în prealabil,i-aţi amestecat cu nucă. Congelaţi compoziţia cel puţin opt ore.