Cuprins:
Omleta dulce poate fi consumată la micul-dejun ori după prânz, drept desert. Cu aceeași bază, oul, în rețeta de omletă dulce pot fi adăugate și fructe sau creme dulci. Iată cum faci cel mai bun desert pentru întreaga familie. Cele mai rapide și gustoase rețete de omletă dulce.
Rețete de omletă dulce
Omleta poate fi una dintre cele mai ușoare și rapide rețete. Se poate face simplă, din ouă bătute, cu puțin ulei sau unt, și direct în tigaie. Se poate lăsa să se rumenească pe ambele părți ori conținutul se poate amesteca până când se gătesc ouăle.
Însă rețeta de omletă poate fi îmbogățită cu o varietate de ingrediente. Se pot adăuga legume proaspete, mezeluri, lapte, smântână, orice ingredient pe care îl preferi și consideri că îi aduce un plus de savoare rețetei.
Rețeta de omletă poate fi pregătită rapid în tigaie, dar se poate coace și în cuptor, într-un bol înalt, la abur, bain-marie, într-un vas deasupra unei oale în care fierbe apă, dar și la cuptorul cu microunde sau airfryer, friteuză cu aer cald.
Rețeta de omletă dulce aduce în prim-plan gustul de ou, dar îmbogățit cu mirodenii dulci. Se pregătește foarte ușor și poate fi consumată de întreaga familie. Iată mai jos și câteva idei pe care le poți încerca acasă.
Descoperă și: Ce este rântaşul şi cum se prepară
Rețetă pentru omletă cu ciocolată
Ingrediente
- Două ouă;
- 50 g ciocolată, câteva cuburi;
- O lingură cacao;
- O lingură unt;
- O lingură zahăr pudră aromat;
- O lingură zahăr.
Mod de preparare
Pentru început amestecă bine ouăle cu un tel, apoi adaugă treptat, amestecând constant, cacao, zahărul. Când zahărul s-a topit și compoziția s-a omogenizat, pune bucățile mici de ciocolată în amestec. Amestecă bine până când ciocolata se topește.
Pune puțin unt într-o tigaie, iar la foc mic, adaugă omleta cu ciocolată. Lasă-o să se rumenească pe ambele părți. Când ometa dulce este gata, presară deasupra puțin zahăr pudră.
Omletă dulce cu măr
Ingrediente
- 5 ouă;
- 3 mere;
- 250 ml lapte;
- 100 g făină;
- Două linguri zahăr;
- O lingură scorțișoară;
- Zahăr pudră, ulei.
Mod de preparare
Curăță merele și taie-le în bucăți mici. Pune-le într-o tigaie cu un strop de ulei și rumenește-le până când se înmoaie. Poți adăuga și un strop de scorțișoară peste mere. Lasă-le pe foc 7-10 minute, la foc mic.
Separă albușurile de gălbenușuri. Albușurile bate-le cu un strop de sare până se fac spumă. Gălbenușurile amestecă-le cu zahărul, laptele și făina. Pune apoi albușurile cu o spatulă peste gălbenușuri și toarnă tot amestecul peste merele din tigaie.
Nivelează bine compoziția, apoi acoperă cu un capac și lasă omleta dulce la foc mic pentru 5 minute. Întoarce și pe cealaltă parte și las-o până când se rumenește.
Când omleta este gata, poți pudra cu zahăr pudră cu aromă de vanilie.
Omletă dulce cu fructe
Ingrediente
Mod de preparare
Bate bine ouăle cu un tel, adaugă zahărul și amestecă până când se topește. Pune în compoziție fructele proaspete.
Într-o tigaie pune untul și când se încălzește tigaia, adaugă compoziția și gătește-o pe ambele părți. Vei obține o omletă asemănătoare cu o clătită. Poți pudra puțin zahăr pudră și o poți consuma cu dulceață de fructe sau sirop.
Omletă dulce cu sirop de fructe
Ingrediente
- Două ouă;
- 4 linguri de lapte;
- O lingură unt, o lingură zahăr;
- Câteva fructe proaspete sau congelate: vișine, zmeură, afine;
- O jumătate de banană, o jumătate de măr.
- O linguriță de scorțișoară, zahăr pudră.
Mod de preparare
Bate bine ouăle și adaugă laptele peste. Pune untul într-o tigaie, iar când se topește, adaugă ouăle cu laptele.
Împarte cantitatea de fructe în două părți egale. Pune jumătate din fructe într-un blender, adaugă 2, 3 linguri de lapte și mixează până când obții un sos.
Cealaltă jumătate din cantitatea de fructe pune-o peste ouă. Întoarce omleta dulce și pe cealaltă parte până când se rumenește.
Când omleta este gata, pune sosul dulce peste, pudrează cu puțin zahăr pudră și scorțișoară și consumă imediat.
Vezi și cele mai bune rețete pentru tartă cu căpșune
Omletă dulce cu căpșuni
Ingrediente
- Două ouă;
- Câteva căpșuni proaspete sau congelate;
- O lingură de unt;
- O lingură de zahăr, o lingură de scorțișoară;
- Dulceață de căpșuni.
Mod de preparare
Amestecă bine ouăle. Pune căpșunile într-un blender și mixează-le. Sosul obținut pune-l în compoziția de ou. Într-o tigaie încinsă cu puțin unt pune omleta dulce. Lasă-o la foc mic, pe ambele părți până când se rumenește.
Când omleta este gata, pudreaz-o cu puțin zahăr aromat și scorțișoară, iar deasupra toarnă o lingură de dulceață suculentă de căpșuni.
Rețetele de omletă dulce pot fi servite la mic-dejun sau drept o porție de desert. Sunt rapid de făcut, din câteva ingrediente simple, însă gustul savuros îi va cuceri chiar și pe cei mai mofturoși invitați la masă.
Citește și: Magiun de prune – rețetă de încercat acasă
Sursă foto: 123rf.com