Ce vă trebuie:
– 500 de grame de ficăţei de pui
– 500 de grame de piept de pui
– 4 ouă
– 4 linguri de pesmet
– 6-7 fire de ceapă verde
– 6 fire de usturoi verde
– 2 căţei de usturoi
– 2 morcovi
– jumătate de legătură de pătrunjel
– o legătură de mărar
– o lingură de ulei de măsline
– 30 de grame de unt
– sare şi piper
Pentru crusta de aluat:
– 300 de grame de făină
– 70 de grame de unt
– un ou
– un praf de sare
– apă rece pentru formarea aluatului potrivit
Se spală ficăţeii şi pieptul de pui şi se pun la fiert, cam 30-40 de minute, până devin moi, după care se scot din oală şi se toacă mărunt (dacă vă este mai uşor, le puteţi da prin maşina de tocat). Verdeţurile se călesc în foarte puţin ulei sau unt şi se adaugă peste carne. Morcovii se fierb într-o cratiţă cu apă cât să-i acopere. Se pun peste carne şi verdeţuri, mărarul şi pătrunjelul tocate foarte mărunt, după care se adaugă ouăle bătute. Se adaugă o linguriţă de sare şi una de piper, însă asezonarea depinde de gustul de fiecăruia.
Crusta de aluat se face aşa:
Într-un bol se pun făina şi untul rece. Se adaugă un vârf de sare. Cu furculiţa se înglobează untul în făină, pentru a căpăta un aspect nisipos. Foarte important! Nu lucraţi cu mâna pentru a nu se înmuia untul.Se adaugă într-un bol făina şi untul, după care oul bătut şi se amestecă până când se încheagă.În aluat se toarnă puţină apă rece, după care aluatul se dă la frigider pentru 20 de minute. O dată scos de la frigider, acesta se pune pe un banc de lucru, se întinde cu sucitorul până aluatul devine o foaie subţire. Aceasta se taie pe margini pentru a-i da o formă perfectă, după care se pune în tavă astfel:
– se întinde de-a lungul şi de-a latul formei, dar se lasă o margine mai mare, cam cât măsoară înălţimea formei;
– în tava „căptuşită” cu aluat se pune pasta pentru drob în două etape:
1. După ce aţi umplut jumătate de tavă puneţi ouăle fierte pe mijlocul pastei dintr-un capăt în altul al tăvii (încap trei sau patru ouă fierte);
2. Se adaugă şi cealaltă cantitate de conţinut, pentru a umple tava;
După ce aţi pus pasta pentru drob se trage partea cea mai lată peste conţinut, ca o pătură, şi se tapează puţin cu degetele pe margini, pentru a izola conţinutul în cocă.
Se păstrează puţin aluat şi pentru decor. Puteţi decora în mai multe feluri, noi am ales să facem o împletitură simplă, pe mijloc.