• Ingrediente: 1 kg cartofi, 1/2 kg ciuperci, două cepe, două linguri de ulei, sare, piper măcinat, două linguri de margarină topită, mărar tocat.
  • Mod de preparare: se curăţă ceapa, se toacă şi se căleşte în ulei 2-3 minute. Se spală ciupercile, se taie sferturi, iar codiţele se toacă mărunt. Se pun peste ceapă. Se fierb înăbuşit un sfert de oră. Cartofii se spală bine, se pun să fiarbă în apă caldă cu sare, se scot când coaja a crăpat uşor, se curăţă şi se taie felii subţiri. Se aşază într-un vas de yena uns cu margarină topită: un strat de cartofi, un strat de ciuperci, mărar tocat şi tot aşa. Se condimentează cu sare şi cu piper şi se dau la cuptor 20 de minute. Se servesc cu salată de sezon şi crutoane.

Chifteluţe

  • Ingrediente: 1,5 kg cartofi, 2 morcovi mari, două cepe, 3 linguri de pesmet, pătrunjel tocat, 3 linguri de făină, o cană de ulei, sare, o felie de franzelă, piper măcinat, o lingură de bulion.
  • Mod de preparare: se spală cartofii, se pun la fiert în apă caldă cu sare, se scot după o jumătate de oră, se curăţă şi se dau pe răzătoarea mare. Se curăţă morcovii şi se rad, se amestecă bine cu ceapa tocată mărunt şi cu cartofii. Dacă amestecul e moale, se adaugă o felie de franzelă fărâmiţată. În compoziţie se mai pun sare, piper măcinat, pătrunjel tocat, bulion şi pesmet. Din amestec se face un sul gros, care se pune pe un tocător tapetat cu făină; se taie din el felii de 2 cm şi se rotunjesc. Chiftelele se prăjesc în ulei încins, apoi se scot pe un şerveţel de hârtie. Se servesc calde sau reci, cu legume crude sau murate.

Cartea “Reţete de post şi sărbători creştine”
apare mâine, cu ziarul Libertatea

Dacă vreţi să testaţi mai multe reţete de post, nu rataţi cartea “Reţete de post şi sărbători creştine”, de Maria Cristea Şoimu, care va apărea mâine, numai cu ziarul Libertatea, la preţul de 9,99 de lei.

Vezi rezultate exit poll alegeri parlamentare 2024 și urmărește rezultatele alegerilor pentru Parlamentul României!
 

Urmărește-ne pe Google News