Salată de fasole albă și roșii uscate

Rețete de post de la Nicolai Tand. Pline de savoare și ușor de făcut

Ingrediente: 300 g fasole boabe (fiartă sau din conservă), 100 g roșii uscate, o mână de rucola, o jumătate de ceapă roșie, focaccia cu măsline, ulei de măsline, sare de Himalaya, piper, mărar, o legătură de ceapă verde.

Preparare: se taie ceapa în cubulețe de 2/2 cm, iar roșiile în cubulețe puțin mai mari, apoi se pun într-un castron și se adaugă fasolea și rucola. Se asezonează cu sare, piper și ulei de măsline și se presară mărar tocat fin. Se servește cu crutoane făcute din focaccia cu măsline.

Zacuscă à la Maramu cu ciuperci

Rețete de post de la Nicolai Tand. Pline de savoare și ușor de făcut

Ingrediente: 5 kg ciuperci, 3 kg vinete, 3 kg gogoșari (se pot folosi și ardei capia), 2 kg ceapă, 1 kg morcovi, 2 kg roșii, 400 g bulion, 1 litru de ulei, foi de dafin, sare, piper.

Preparare: se călește ceapa tocată, se pun morcovii și se călesc și ei bine. Se adaugă ardeiul copt în prealabil, vinetele coapte și, la final, roșiile și bulionul. Se pun sare și piper după gust, plus câteva foi de dafin. Se lasă pe foc molcolm cât e nevoie, fără grabă, în tihnă. Ciupercile se fierb, se dau prin mașina de tocat și se adaugă în zacuscă la final.

Daca vrei sa tii post, vezi aici niste retete de post manastiresti!

Data la care se trece la ora de iarnă în 2025. Dormim mai mult cu o oră
Recomandări
Data la care se trece la ora de iarnă în 2025. Dormim mai mult cu o oră

Tartă cu roșii

Rețete de post de la Nicolai Tand. Pline de savoare și ușor de făcut

Ingrediente: foitaj, două roșii potrivite ca mărime, ceapă, ulei de măsline, oregano, sare, piper.

Preparare: de încinge uleiul de măsline într-o tigaie, se adaugă roșiile tăiate bucăți și se lasă să se pătrundă puțin, la foc mic, după care se pune ceapa tocată, oregano, sare și piper. Se mai lasă puțin, să se călească și ceapa, apoi se ia de pe foc, se scurge și se pune în formă de tartă. Deasupra se așază foitajul. Se bagă la cuptor și se ține cam 12 minute, la 180 de grade Celsius. Când e gata, se răstoarnă pe farfurie.


Horia Vîrlan ne învață ce să gătim în post. Trei dintre rețetele preferate ale celebrului bucătar

Abonați-vă la ȘTIRILE ZILEI pentru a fi la curent cu cele mai noi informații.
ABONEAZĂ-TE ȘTIRILE ZILEI
Comentează
Google News Urmărește-ne pe Google News Abonați-vă la canalul Libertatea de WhatsApp pentru a fi la curent cu ultimele informații
Comentează

Loghează-te în contul tău pentru a adăuga comentarii și a te alătura dialogului.