Ingrediente: 2 dovlecei rotunzi, o cutie de brânză tofu, un ardei gras roşu, două fire de ceapă verde, o legătură de mărar, două-trei linguri de pesmet, câteva fire de busuioc, o linguriţă de sare, o lingură de ulei de măsline pentru uns tava.
Preparare: se spală dovleceii, li se taie capacele şi apoi se scobesc de miez. Într-o oală se pune apă cu puţină sare, iar când clocoteşte se adaugă dovleceii şi se opăresc 3-4 minute, după care se scot şi se strecoară. Brânza tofu se rade. Ardeiul, ceapa verde şi mărarul se toacă mărunt şi se amestecă bine cu brânza tofu în care se adaugă şi pesmetul. Se pun dovleceii umpluţi într- o tavă de ceramică unsă cu puţin ulei de măsline şi se bagă în cuptorul încălzit în prealabil, pentru 10-15 minute. Se servesc decoraţi cu frunze de busuioc.