Ingrediente: 8 foi de lasagna, 800 g spanac congelat, 4 ciuperci mari, o ceapă, 2-3 căţei de usturoi, 100 g brânză de soia (tofu), 200-300 ml lapte de soia, 50 g de margarină, sare, piper.
Preparare: se opăreşte spanacul 3-4 minute în apă clocotită, apoi se lasă la scurs. Se curăţă ceapa, usturoiul şi ciupercile şi se toacă mărunt. În margarină se sotează ceapa şi usturoiul 3 minute, apoi ciupercile încă 5 minute. Se adaugă spanacul şi se amestecă. Se pune jumătate din tofu şi jumătate din cantitatea de lapte de soia, sare şi piper. Se amestecă bine şi se lasă pe foc foarte mic câteva minute. Separat, într-un castron, se dizolvă restul de tofu în restul de lapte de soia. Într-un vas de sticlă termorezistentă, se pune întâi o cantitate mică din compoziţia cu spanac, apoi primul strat de foi de lasagna (uscate). Se continuă cu spanac, apoi cu crema de brânză şi iar un strat de foi de lasagna, până se termină ingredientele. Ultimul strat trebuie să fie de foi de lasagna, peste care se pune a doua jumătate de amestec de tofu şi de lapte de soia. Se dă vasul la cuptor cam 35 de minute.