Îți recomandăm cele mai gustoase și ușor de pregătit rețete de pui chinezesc. Arome specifice pe care le poți obține și tu acasă din câteva ingrediente și sosuri. Așadar, vezi cum faci acasă pui chinezesc.

Retete de pui chinezesc

Pui chinezesc cu legume

Ingrediente

  • 500 gr piept de pui;
  • 2 morcovi, un ardei galben, un ardei roșu, o ceapă;
  • 2 căței de usturoi;
  • 2 lingurițe amidon alimentar;
  • 4 linguri sos de soia;
  • O linguriță oțet;
  • Sare, piper, ulei.

Mod de preparare

Taie carnea de pui fâșii subțiri și pune-o într-un bol cu 2 linguri sos de soia, oțet, amidon, sare, piper. Lasă carnea la marinat, la rece, pentru 30 de minute. Între timp, taie legumele fâșii subțiri, ceapa toac-o mărunt, iar usturoiul la fel.

Într-o tigaie încăpătoare, poate fi și un wok, pune puțin ulei și adaugă carnea de pui. Lasă pe foc timp de 2,3 minute, până când carnea se rumenește puțin.

Scoate carnea din tigaie, adaugă legumele, rumenește-le timp de câteva minute, cât să se înmoaie. Adaugă apoi în tigaie carnea de pui, restul de sos de soia și 4 linguri de apă. Mai lasă totul pe foc pentru 3,4 minute, apoi oprește focul. Mâncarea de pui chinezesc este gata.

Pui chinezesc în cinci culori

Ingrediente

  • 400 gr piept de pui;
  • Un morcov; un ardei gras;
  • 100 gr ciuperci urechi de lemn proaspete;
  • 80 gr bambus din conservă;
  • O lingură rădăcină de ghimbir;
  • 100 ml ulei;
  • O linguri amidon alimentar;
  • Sare, piper.

Ingrediente pentru sos

  • 200 ml apă sau supă concentrată de pui;
  • O lingură amidon;
  • 2 linguri sos de soia.

Mod de preparare

Taie carnea în bucăți mici sau fâșii subțiri, cum preferi. Condimentează cu sare și piper, presară amidonul peste. Legumele toacă-le în fâșii subțiri, usturoiul taie-l rondele, iar ghimbirul cât mai subțire.

Taie și ciupercile fâșii apoi șterge-le cu un șervețel de hârtie. Pune o tigaie pe foc, la foc mediu, adaugă uleiul și prăjește carnea până când aceasta își schimbă culoarea, nu mai mult de 3 minute. Scoate carnea și lasă-o la scurs pe un șervețel absorbant.

Pune acum usturoiul și ghimbirul în tigaie, adaugă peste morcovul, ardeii și bambusul. Amestecă toate ingredientele, apoi adaugă și ciupercile. Lasă-le pe toate timp de 2 minute, apoi adaugă carnea și sotează toate ingredientele.

Adaugă sosul de soia, apa sau supa de pui, amidonul și amestecă până când sosul capătă o consistență mai groasă. Mâncarea este gata și poate fi consumată ca atare sau cu o garnitură de orez.

Rețetă chinezească de pui picant cu legume

Ingrediente

  • 500 gr piept de pui;
  • 250 gr ciuperci champignon;
  • 100 ml sos de soia;
  • 50 ml ulei;
  • 50 gr zahăr;
  • 3 morcovi;
  • 3 cepe, 3 căței de usturoi;
  • Un ardei gras roșu și un ardei gras galben;
  • 2,3 fire de țelină;
  • 30 gr oțet;
  • 2 linguri amidon;
  • O linguriță ghimbir tocat;

Mod de preparare

Carnea de pui se toacă fâșii subțiri, se pune într-un bol, iar peste se adaugă amidonul, 50 ml sos de soia, oțetul și se condimentează. Se lasă la marinat pentru 30 de minute, la frigider.

Pentru sos, într-un bol se amestecă restul de sos de soia, zahărul, 2 linguri de ulei și se amestecă până când se dizolvă zahărul. Legumele se taie fâșii. Într-o tigaie mare se pun 3 linguri de ulei și se adaugă carnea marinată. Se lasă la foc mic până când bucățile se rumenesc, după care se scoate carnea.

Se adaugă acum legumele pe care le-ai tăiat fâșii subțiri. Se pune peste și ghimbirul, usturoiul tocat și puțin ardei iute. Se amestecă bine și se lasă pe foc, la foc mic, aproximativ 6,7 minute.

Peste legume se adaugă acum și carnea și încă 2 linguri de sos de soia. Se amestecă pentru a se uniformiza compoziția și pentru a se îmbina gustul legumelor. Se mai lasă pe foc pentru 2-3 minute și mâncarea cu pui este gata.

Rețetă mâncare chinezească – noodles cu pui și legume

Ingrediente

  • Un kg carne de pui;
  • 250 gr tăieței chinezești/noodles;
  • 2 morcovi;
  • 2 ardei;
  • Câteva ciuperci;
  • 2 căței de usturoi;
  • O ceapă;
  • 5 linguri sos de soia;
  • Sare, piper, boia, ulei;
  • O bucată praz;
  • O linguriță ghimbir.

Mod de preparare

Taie carnea de pui în bucăți subțiri, dreptunghiulare, pune 4 linguri de sos de soia peste și condimentează cu sare, piper și boia. Lasă la marinat pentru o oră, la frigider. Pune apă într-o oală încăpătoare și dă în clocot tăiețeii, potrivit instrucțiunilor de pe ambalaj. Lasă-i apoi la scurs într-o strecurătoare.

Pune carnea de pui în tigaie, cu puțin ulei, și rumenește-o timp de 4,5 minute, după care scoate-o pe un șervețel absorbant. Taie legumele fâșii subțiri și pune-le în tigaia în care ai prăjit carnea, împreună cu puțin ulei. Călește-le pe toate timp de 6-7 minute, apoi adaugă carnea, ghimbirul și usturoiul zdrobit.

Pune acum și condimente, după gust. Poți adăuga și o lingură de sos de soia și o lingură de sos dulce de chili. La final, adaugă în tigaie, peste legume și pui, tăiețeii. Amestecă bine totul și mâncarea este gata.

Pui chinezesc cu sos de lămâie

Ingrediente

  • 500 gr piept de pui;
  • 80 gr amidon;
  • 80 gr făină;

Ingrediente pentru marinată:

  • 50 ml apă;
  • 30 ml suc de lămâie;
  • 40 gr zahăr;
  • O lingură sos de soia, o lingură vin;
  • O lingură de miere;
  • 2 lingurițe amidon.

Mod de preparare

Taie carnea de pui fâșii subțiri, pune-o într-un castron împreună cu ingredientele pentru marinată. Lasă totul la rece pentru 30 de minute. După acest timp, presară peste carne făina și amidonul și amestecă bine. Într-o tigaie prăjește bucățile de carne până când acestea se rumenesc.

În marinata în care a stat carnea, adaugă mierea și amidonul, și amestecă până când se dizolvă amidonul. Se pune marinata peste carnea de pui din tigaie și se amestecă bine totul pentru ca sosul să pătrundă toate bucățile de carne.

Rețetele de mâncare chinzească se pregătesc foarte ușor, din câteva ingrediente simple pe care este posibil să le ai deja în casă, iar sosurile sunt nelipsite pentru că adaugă o aroma specifică preparatului.

Citește și: Rețetă de parizer de casă

Sursă foto: 123rf.com

Urmărește-ne pe Google News