Cuprins:
Supă cremă de vită
Ingrediente
- 300 g carne de vițel;
- 1 ceapă;
- 2 cartofi;
- 1 rădăcină de pătrunjel;
- 1 mică rădăcină de țelină;
- 2 morcovi;
- 2 linguri de făină;
- 1 cub de supă de vită;
- 200 ml de smântână pentru gătit;
- 1 gălbenuș;
- frunze de pătrunjel;
- sare;
- piper.
Mod de preparare
Tăiați ceapa mărunt și curățați și tăiați legumele în cuburi. Tăiați, de asemenea, carnea în cuburi și căliți-o împreună cu ceapa până se schimbă culoarea. Apoi adăugați legumele, prăjiți-le puțin și adăugați puțină apă. Adăugați cubul de supă, piperul și amestecați, apoi gătiți la foc moderat. Când carnea este aproape gata, adăugați apă și gătiți la foc mic până când legumele și carnea devin moi. Amestecați smântâna pentru gătit cu gălbenușul și turnați-o treptat în supă, amestecând încontinuu. Presărați cu pătrunjel tocat, acoperiți și lăsați-o să se odihnească zece minute înainte de servire.
Supă cremă de porumb
Ingrediente
- 35 g unt;
- 1 ceapă;
- 400 g porumb din conservă sau congelat;
- jumătate de linguriță de curry;
- 20 g făină;
- 400 ml supă din cub;
- 500 ml smântână pentru gătit;
- sare;
- piper.
Mod de preparare
Căliți ceapa tocată în untul încins până se înmoaie, apoi adăugați porumbul scurs, curry, sare și piper și căliți timp de câteva minute. Presărați totul cu făină, turnați supa din cub și gătiți la foc mic timp de 10 minute. Apoi adăugați smântâna, încălziți-o până dă în clocot, apoi luați-o de pe foc și serviți.
Supă cremă de spanac
Ingrediente
- 400 g spanac;
- 750 ml supă de pui;
- 2 căței de usturoi;
- 30 g unt;
- 2 linguri de făină;
- 300 ml smântână pentru gătit;
- sare;
- piper;
- 4 ouă;
- crutoane de pâine.
Mod de preparare
Curățați, spălați și lăsați spanacul să se scurgă. Tocați-l fin sau faceți o pastă din el într-un blender, apoi adăugați-l în supa fierbinte de pui, condimentați cu sare și piper. Căliți usturoiul tocat în unt, apoi adăugați făina și faceți un rântaş cu apă. Turnați puțină supă și amestecați rântaşul cu supa. Fierbeți supa până când ajunge la densitatea dorită, apoi amestecați smântâna pentru gătit și serviți. Puteţi pune un ou şi crutoane în farfuria cu crema.
Supă cremă de ciuperci în pâine
Ingrediente
- 4 pâini rotunde mici;
- 400 ml smântână pentru gătit;
- 200 g slănină;
- 500 g praz;
- 500 g ciuperci;
- 350 g bureți sau ciuperci de pădure;
- 100 g făină;
- puțin ardei iute măcinat;
- sare;
- piper;
- condimente uscate;
- 100 ml vin alb.
Mod de preparare
Tăiați slănina în cuburi și prăjiți-o. Când eliberează grăsime, adăugați prazul tocat și căliți timp de 15 minute până prazul se înmoaie. Adăugați ciupercile tăiate felii și continuați să căliți până când lichidul se evaporă. Pudrați totul cu făină și ardei iute, căliți puțin, apoi turnați vinul și apă sau supă, după preferință. Condimentați cu sare și piper, dacă este necesar, adăugați condimente uscate și gătiți încă 10 minute. Când supa devine densă, adăugați smântâna pentru gătit și amestecați bine. Serviți în pâinile golite de miez.
Sursa foto: Shutterstock.com
Încearcă şi aceste rețete de supe creme!