Merengue
Ingrediente: două albuşuri,1/2 lingură de oţet, o jumătate de cană de zahăr, frişcă, struguri, zahăr pudră vanilat, frunze de mentă.
Mod de preparare: se bat albuşurile, oţetul şi zahărul cu un tel sau cu mixerul până când capătă o consistenţă solidă. Când amestecul a devenit solid, ca zăpada, se modelează într-o formă rotundă (ca în poză) şi se pune în cuptor, pe o foaie de copt presărată cu făină, la foc mediu spre mare, pentru aproximativ o oră până când blatul de bezea devine crocant.
În acest moment se opreşte focul şi se lasă la răcit. Când blatul se răceşte bine se pune peste el frişcă şi apoi se adaugă strugurii. Se pune prăjitura în frigider cam o oră. Se serveşte presărată cu zahăr pudră vanilat şi frunze de mentă proaspătă.
Cheesecake
Ingrediente: blat – 200 g biscuiţi, 150 g unt; crema de brânză – 300 g brânză de vaci, 300 g smântână, un plic puding de vanilie, 500 ml lapte, 6 linguri de zahăr, 10 g gelatină, struguri.
Mod de preparare: blatul – se sfărâmă biscuiţii şi se adaugă untul topit. Amestecul se pune într-o tavă cu fundul detaşabil şi se presează. Crema: budinca se prepară conform instrucţiunilor şi se dă la răcit. Separat se bate smântâna cu 3 linguri de zahăr.
Gelatina se înmoaie cu 3 linguri de apă caldă şi se încălzeşte 30 de secunde la microunde. La final, crema de brânză se omogenizează cu budinca, gelatina şi smântâna şi se toarnă peste blatul din biscuiţi. Se dă la frigider până a doua zi. Se serveşte cu boabe de strugure.
Iată alte rețete cu struguri, ușor de pregătit!
Pandişpan
Ingrediente: 8 ouă, 250 g zahăr + 8 linguri, 250 g făină, două pliculeţe zahăr vanilat, 6 linguri de apă minerală, un plic praf de copt, o cană cu struguri roşii, unt.
Mod de preparare: se bat spumă albuşurile, iar apoi se adaugă câte o lingură de zahăr din cele 8. Gălbenuşurile se mixează cu restul de zahăr şi cu apă minerală până ce compoziţia devine albă. Se amestecă uşor albuşurile şi gălbenuşurile bătute, iar apoi se adaugă făina, zahărul vanilat şi praful de copt.
Cuptorul se preîncălzeşte la 180 de grade. Se ia o tavă şi se tapetează cu unt şi făină, apoi se toarnă compoziţia şi se pun boabele de struguri trecute prin făină. Se lasă la copt cam 30 de minute. Când se răceşte se pudrează cu zahăr.