Musaca de cartofi cu soia
Ingrediente: 1 kg cartofi, 1 kg soia (bucăţele), două cepe mari, o rădăcină de pătrunjel, un dovlecel, trei roşii, ulei, sare, o linguriţă de delikat, o cană de apă.
Mod de preparare: cartofii se spală bine şi se pun la fiert, apoi se curăţă de coajă şi se taie felii de 1 cm grosime. În paralel se fierbe soia, apoi se dă prin maşina de tocat. Ceapa, dovlecelul şi rădăcina de pătrunjel se curăţă şi se taie mărunt, apoi se înăbuşă, într-o tigaie acoperită, în puţin ulei. Legumele călite se amestecă bine cu soia şi se potrivesc de sare. Se unge o tavă cu ulei şi se aşază în ea câte un strat de cartofi şi unul de soia, astfel încât deasupra să rămână un strat de cartofi. Peste aceştia se aşază din loc în loc felii de roşii, se toarnă o cană de apă în care a fost dizolvat delikatul şi se introduce tava în cuptor pentru 30 de minute.
Turnuleţe cu sos de roşii
Ingrediente: două vinete, şase roşii, doi dovlecei, o cutie de roşii cuburi în suc propriu, ulei, sare, câteva frunze de busuioc şi câteva crenguţe de mărar, ambele proaspete.
Mod de preparare: se spală legumele, se feliază şi se presară pe ele puţină sare. Se unge un vas cu ulei şi se aşază în straturi: felii de vinete, de roşie, de dovlecel, din nou de roşie, de vinete, de dovlecel şi iar de roşie. Se pune peste fiecare turnuleţ câte o lingură din roşiile mărunţite şi o picătură de ulei, apoi se introduce vasul la cuptor, circa 20 de minute. Când sunt gata, turnuleţele se servesc cu busuioc şi mărar.
Prepară fără să mai stai pe gânduri această musaca de post!
fotografii: Shutterstock
Intră aici pentru mai multe rețete