Ce conserve avem în cămară și care sunt cele mai consumate produse
Cuprins:
Cu toții avem în cămară produse pe care le folosim în mod constant și care ne ajută adesea să pregătim masa, chiar și atunci când nu mai știm ce să mai gătim. Sunt ingrediente care se păstrează bine pe termen lung și cu ajutorul cărora putem pregăti o mulțime de rețete diferite, chiar dacă stăm în casă. Am făcut o listă a celor mai comune conserve care se găsesc în cămara fiecăruia dintre noi, dar și o listă cu rețete pe care le poți încerca din conserve și produse congelate.
:contrast(8):quality(75)/https://static4.libertatea.ro/wp-content/uploads/2020/03/conserve-pentru-camara.jpg)
Cele mai uzuale conserve și produse pe care le avem în cămară
- Ciuperci la conservă;
- Ton la conservă;
- Sardine în conservă;
- Păstrăv file în conservă;
- File de macrou la conservă;
- Roșii în conservă;
- Linte;
- Năut;
- Fasole roșie;
- Fasole albă;
- Porumb la conservă;
- Pate la conservă (pui, curcan, rață, porc, etc);
- Pate vegetal;
- Zacuscă de legume;
- Mazăre la conservă;
- Capere la conservă;
- Măsline în conservă;
- Castraveți în oțet;
- Ardei în oțet;
- Ardei copți;
- Dulceață;
- Compoturi;
- Fructe în conservă (anans, piersică, măr, caise);
- Produse congelate precum: fasole păstăi, mazăre, morcovi, broccoli, mix de legume, vinete pentru salata de vinete;
- Fructe congelate – citește și cum congelezi fructele;
- Condimente congelate.
:contrast(8):quality(75)/https://www.libertatea.ro/wp-content/uploads/feed/images/192_6f1514ba0124c54f52ce8157b9af774c.jpg)
:contrast(8):quality(75)/https://static4.libertatea.ro/wp-content/uploads/2020/03/conserve-cu-peste.jpg)
Alte produse pe care le avem în cămară
- Ulei;
- Făină;
- Mălai;
- Orez;
- Pesmet;
- Griș;
- Fidea;
- Zahăr;
- Oțet;
- Paste; Vezi aceste paste carbonara! Sunt dementiale!
- Parmezan;
- Cașcaval;
- Cartofi;
- Ceapă;
- Usturoi;
- Suc de roșii;
- Bulion;
- Miere;
- Condimente uscate;
:contrast(8):quality(75)/https://static4.libertatea.ro/wp-content/uploads/2020/03/produse-din-camara.jpg)
Poți constitui mese sățioase cu ajutorul conservelor și produselor pe care deja le ai în casă. Iată și câteva idei de rețete pe care le poți face cu alimentele din conserve și din produse congelate.
Rețete cu năut din conservă
- Humus – pastă de năut;
- Burger din năut, ulei, făină, ceapă și condimente;
- Falafel din năut, legume, ulei și făină.
Vezi aici cum poți pregăti rețete cu năut.
Rețete cu ton din conservă
- Salată cu legume și ton – pot fi legume congelate pe care le pui la tigaie pentru câteva minute, peste care adaugi tonul;
- Sandwich cu pâine, ton și legume;
- Salată din fasole roșie din conservă, porumb și ton;
- Paste cu ton;
Rețetă spaghete cu ton și sos tomat din conservă
Ingrediente
- 200 g spaghete subţiri
- 2 conserve ton în suc propriu
- sare
- piper
- 1 ceapă roşie
- zeamă de lămâie
- 1 cutie roşii în bulion
- 2 linguri ulei măsline
- 1-2 căţei de usturoi
- cimbru verde sau uscat
- busuioc verde
- 50 g capere
:contrast(8):quality(75)/https://www.libertatea.ro/wp-content/uploads/feed/images/192_c40b2b2848ca155b658226023f1fd567.jpg)
Mod de preparare spaghete cu ton
Pentru început, spaghetele se pun la fiert, conform instrucţiunilor de pe ambalaj, în apă cu puţin ulei şi un praf de sare. După ce au fiert spaghetele, se scot din apă şi se lasă în apă rece câteva minute. După ce s-au răcit puțin, se lasă la scurs într-o sită. Pregătim sosul pentru spaghete. Se taie ceapa roşie solzişori, usturoiul se zdrobeşte şi se amestecă cu uleiul de măsline, sare, piper, cimbru, busuioc şi o linguriţă de zahăr. Toate ingredientele se pun la fiert până sosul scade la jumătate.
Se scot bucăţile de ton din conservă, se stropesc cu zeama de lămâie şi se lasă câteva minute să se scurgă. Se pun spaghetele într-un bol, se aşază bucăţile de ton şi deasupra se toarnă sosul de roşii. Se ornează cu capere, cimbru, parmezan şi busuioc verde.
Sursă rețetă: Retete.unica.ro
:contrast(8):quality(75)/https://static4.libertatea.ro/wp-content/uploads/2020/03/spaghete-cu-ton-din-conserva.jpg)
Rețetă salată cu ton și ouă fierte
Ingrediente:
- 1 conservă de ton;
- 2-3 ouă fierte;
- 1 salată verde;
- 2 ardei grași;
- 100 g boabe de porumb;
- 1 castravete proaspăt;
- 1 ceapă roşie sau o legătură de ceapă verde;
- 100 g măsline negre;
- 100 g brânză de oi.
- Pentru dressing
- 100 ml oţet balsamic
- 100 ml ulei
- 100 ml vin alb
- sare, piper, busuioc – după gust
- 1 linguriță zahăr
:contrast(8):quality(75)/https://www.libertatea.ro/wp-content/uploads/feed/images/192_63ff26b6b598b5617b0e437fd354840b.jpg)
Mod de preparare salată de ton din conservă
Peştele se scoate din conservă şi se lasă la scurs într-o strecurătoare. Între timp, se spală și se curăță salata verde. Ceapa, castravetele şi ardeii se curăţă, se spală şi se taie rondele.
Pentru ca salata cu ton și ouă fierte să fie cât mai gustoasă, avem nevoie de sos. Pentru sos, se amestecă oţetul cu uleiul şi vinul, până se obține o pastă omogenă. Se condimentează apoi după gust cu sare, piper şi zahăr şi se aromează cu busuioc. După ce ouăle au fiert, se curăţă şi se taie în sferturi.
Acum începem ornarea salatei cu ton. Într-un bol potrivit de mare se pun mai întâi frunzele de salată verde, apoi ceapa, ardeiul gras şi castravetele. Se stropește totul cu sosul pregătit şi se amestecă uşor. Se adaugă peştele, ouăle, măslinele şi brânza, apoi se poate servi.
Sursă rețetă: Retete.unica.ro
Rețete cu paste
Paste cu sos de roșii din conservă și măsline
Ingrediente
- 300 g paste
- 1 ceapă
- 2-3 căţei de usturoi
- 400 g roşii decojite în suc de roşii
- 100 ml vin alb
- 150 g măsline negre
- oregano, sare și piper – după gust
Mod de preparare paste cu sos de roșii și măsline
Începem cu pastele, care se fierb conform indicațiilor de pe pachet. Se trec apoi printr-un jet de apă rece şi se lasă la scurs. Pentru sosul de roșii, ceapa şi usturoiul se toacă mărunt şi se călesc în ulei încins. Se sting cu vin îndoit cu apă şi se fierb înăbuşit timp de 10 minute. Se adaugă măslinele, sucul de roşii şi roşiile tăiate cubuleţe. OPȚIONAL, poți folosi sosul marinara.
Sosul de roșii se lasă la foc mic 15-20 minute, până se îngroaşă, după care se condimentează după gust cu sare, piper şi oregano.
Pastele fierte, după ce s-au răcit, se pun într-un bol şi se amestecă cu 2-3 picături de ulei. Adaugă sosul de roşii cu măsline peste paste se amestecă ușor. Așa ai făcut simplu și rapid cele mai bune paste cu sos de roșii și măsline.
Sursă rețetă: Retete.unica.ro
Paste cu pește din conservă
Ingrediente:
- 400 g peşte file
- 350 g paste făinoase
- 1 lămâie
- 1 lingura făină
- 2 linguri ulei de floarea soarelui
- 1-2 lingurite mărar uscat
- 2-3 castraveciori muraţi
- 1 lingura ulei măsline
- sare
- piper
- 150 g smântână
Mod de preparare:
Peştele din conservă se spală, se usucă, se taie cubuleţe de 3-4 cm, se dă cu un praf de sare şi se stropeşte cu zeamă de lămâie. Se lasă la rece 10 minute. Smântâna se condimentează după gust cu sare, piper şi mărar.
Castraveciorii se taie felii. Pastele se fierb în apă cu sare, apoi se trec printr-un jet de apă rece şi se lasă la scurs. Se păstrează calde într-un castron termoizolant şi se stropesc cu ulei de măsline.
Peştele se dă prin făină şi se prăjeşte într-o tigaie încinsă cu ulei. Se trece prin smântână şi se serveşte cu paste şi castraveciori muraţi.
- Vezi și alte rețete delicioase cu pește la conservă
Sursă rețetă: Retete.unica.ro
:contrast(8):quality(75)/https://static4.libertatea.ro/wp-content/uploads/2020/03/supa-crema-de-linte.jpg)
Rețetă supă cremă de linte
Ingrediente:
- 250 g linte
- 1,5 litri apă
- 2 morcovi potriviţi
- 1 ceapă
- 1 lingura boia
- 4 linguri ulei
- 1 cutie pulpă de roşii
- mentă
- pătrunjel
- ardei iute
- crutoane
- sare şi piper
Mod de preparare
Se pun morcovii, curăţaţi şi daţi pe razatoare, la fiert, apoi, dupa 15 minute, se adaugă ceapa tăiată mărunt şi roşiile. Se mai lasă să fiarbă 15 minute, după care se adaugă în oală şi lintea, ardeiul iute şi uleiul. Totul se condimentează cu boia, sare și piper.
Se mai lasă să fiarbă 30-40 de minute, se răceşte şi apoi se pasează cu ajutorul unui blender. Supa cremă de linte este gata atunci când și-a format consistența pe care ți-o dorești. La final, se adaugă menta și pătrunjelul și se servește împreună cu crutoane.
Rețetă pateu de linte
Ingrediente:
- 500 g linte
- 375 g ciuperci din conservă
- 250 g porumb boabe din conservă
- 2 cartofi
- 2 morcovi
- 4 căţei de usturoi
- 1 ceapă
- 1 crenguta cimbru
- 2-3 fire de pătrunjel
- 1 lingura făină
- ulei
- sare şi piper
Mod de preparare
În vase separate, se pun la fiert cartofii, morcovii și lintea. Apoi se scurg, și se mixează împreuna cu boabele de porumb și usturoiul. Într-o lingură de ulei se pune la prăjit ceapă tăiată mărunt și, când a devenit aurie, se adaugă ciupercile feliate. Se lasă pe foc pâna ce se evaporă apă pe care și-o lasă ciupercile.
În piureul de legume se adaugă ceapă și ciupercile, pătrunjelul, cimbrul și se potrivește de sare și piper. O tavă de chec se unge cu puțin ulei, se tapetează cu făină și se toarnă aluatul. Se nivelează și se da la cuptor pentru 30 minute. Se lasă să se răcească în tavă și apoi se taie.
Sursă rețetă: Retete.unica.ro
Rețetă fasole verde la tigaie
Ingrediente:
- 600 g fasole verde congelată
- 5 roșii medii sau sos de roșii din borcan
- 6 căței de usturoi tocați
- 3-4 cepe medii
- sare, piper, mărar și pătrunjel tocat – după gust
Mod de preparare
Fasolea verde se taie în bucăţi de 2-3 cm şi se opăreşte un pic în apă cu sare. Se dă sub un jet de apă rece şi se lasă la scurs. Ceapa se toacă mărunt şi se aruncă în tigaia cu ulei încins, amestecând continuu.
Când devine transparentă, se adaugă în tigaie fasolea şi jumătate din cantitatea de roşii. Se lasă 5 minute pe foc, până se sting roşiile.
Se adaugă şi restul de roşii, verdeaţa şi usturoiul şi se lasă sub capac până când fasolea e fiartă. Se mai prăjeşte fără capac încă un minut şi se serveşte fierbinte.
Sursă rețetă: Retete.unica.ro
:contrast(8):quality(75)/https://static4.libertatea.ro/wp-content/uploads/2020/03/legume-congelate.jpg)
Garnituri pentru preparate făcute din conserve și produse din cămară
- Salată de murături asortate;
- Legume congelate trase la tigaie în puțin ulei;
- Cartofi la cuptor;
- Chips-uri din cartofi la cuptor;
- Chips-uri din dovlecei la cuptor;
- Piure de cartofi.
:contrast(8):quality(75)/https://static4.libertatea.ro/wp-content/uploads/2020/03/fructe-congelate.jpg)
Idei de desert făcut cu produsele din cămară
- Clătite cu dulceață – îți spunem și câteva rețete pentru cele mai bune clătite;
- Tort de clătite cu dulceață și ciocolată;
- Gogoși;
- Smoothie din fructe congelate.
:contrast(8):quality(75)/https://www.libertatea.ro/wp-content/uploads/feed/images/281_dc04e4043bfe24aab7dd9c781fc010ee.jpg)
:contrast(8):quality(75)/https://www.libertatea.ro/wp-content/uploads/feed/images/153_f1151644557da39f84fae40212b79fd1.jpg)
:contrast(8):quality(75)/https://www.libertatea.ro/wp-content/uploads/feed/images/197_af0c59904225d71ef15faaab11d3f33f.jpg)
:quality(75)/https://www.libertatea.ro/wp-content/uploads/feed/images/276_d4520484ddf084e10d7da158a5f611a1.png)
:contrast(8):quality(75)/https://www.libertatea.ro/wp-content/uploads/feed/images/43_a20695f99c835f03267ac550f950ddd3.jpg)
:contrast(8):quality(75)/https://www.libertatea.ro/wp-content/uploads/feed/images/15_9262cb220da9665332a12b7a96868828.jpg)
:contrast(8):quality(75)/https://www.libertatea.ro/wp-content/uploads/feed/images/253_3d3a74d6c89267c1d8db02f3f8bccb33.jpg)
:contrast(8):quality(75)/https://www.libertatea.ro/wp-content/uploads/feed/images/190_5f189f5cccbce731d19fbad6e8566289.jpg)