Cuprins:
Rețete din resturi de mâncare pentru micul dejun
Omletă la cuptor cu carne de pui
Dacă ți-a rămas friptură de la cină sau din alte zile, o poți încorpora rapid într-un mic dejun delicios. Iată cum.
- 4 ouă
- o legătură ceapă verde
- 1 ardei gras
- o ceapă roșie
- carne de pui/vită/porc
- cașcaval
- 1/2 cană de smântână
Încinge cuptorul și bate ouăle, alături de ardeiul, ceapa roșie și verde, carnea tocată mărunt, sare, piper și smântână. Opțional poți adăuga și lapte.
Bate totul bine și pune amestecul într-un vas termorezistent. Adaugă cașcaval deasupra și bagă la cuptor până ce totul se transformă într-o omletă.
Taie pătrățele și servește-le ca atare cu pâine prăjită sau poți pune omletă în sandviș pentru la pachet.
Brioșe cu șuncă
- 1 pachet aluat pufos
- șuncă de orice fel
- 5 ouă
- o cană de lapte
- brânză Cheddar
- sare
- piper
Încinge cuptorul și ia o tavă de brioșe pe care o tapetezi cu ulei.
Întinde aluatul și ia câte o bucățică din el și pune-o în forma de brioșă. Adaugă șunca peste aluat. Amestecă ouăle, sare, piper, lapte și adaugă în formele de brioșe. Peste fiecare pune brânză Cheddar sau cașcaval și dă la cuptor.
Sunt gata când sunt rumene deasupra.
Poți face aceste brioșe cu orice fel de carne rămasă. Inclusiv friptura de la cină, carne de burgeri, brânză haloumi sau ce ai prin frigider.
Clătite din cartofi dulci
Dacă ți-au rămas cartofi dulci sau piure din cartofi normali, atunci încearcă aceste clătite pe care le poți mânca la micul dejun cu bacon și omletă.
- 300 g piure de cartofi dulci
- o cană smântână
- 1 ou mare
- 4 linguri de unt
- o cană de făină
- o linguriță praf de copt
- 1 vârf cuțit sare
- 1 vârf cuțit scorțișoară
- puțină nucșoară
- 5 linguri miere
Combină piureul, smântâna și oul într-un bol. Adaugă mierea și topește untul. Adaugă-l și pe el și apoi amestecă. Pune făina, sarea, scorțișoara, nucșoara și praful de copt într-un alt bol și amestecă-le, apoi încorporează-le ușor în amestecul umed.
Amestecă cu un tel și apoi coace fiecare clătită într-o tigaie încinsă timp de două minute pe fiecare parte. Consumă clătitele cu bacon sau omletă.
Rețete cu resturi de mâncare pentru prânz
Chifteluțe din legume și pui
Friptura de aseară nu îți mai face cu ochiul? Dacă ai gătit o tavă mare de friptură de pui și legume, asta e rețeta ideală ca să nu arunci nimic.
- Carne de pui
- Făină
- legume la cuptor
- sare
- piper
- cașcaval
- pătrunjel
- panko sau pesmet auriu
- usturoi
- ceapă
- 1 ou
Sfărâmițează carnea de pui într-un blender, apoi adaugă legumele coapte. Poți încorpora acum ceapa și usturoiul, sare și piper, dar și pătrunjelul. Adaugă oul și continuă să amesteci până se formează ca o pastă.
Scoate amestecul și dacă e necesar adaugă făina ca totul să se lege sau puțină apă, dacă compoziția e prea fermă. Adaugă cașcaval ras mărunt.
Formează biluțe micuțe, apoi dă-le prin panko sau pesmet auriu și prăjește-le în tigaie. Consumă-le alături de o salată sau într-o baghetă ca sandviș pentru a îl lua la pachet.
Lipie cu legume și carne de vită
Friptura pe care ai făcut-o acum două zile nu se mai mănâncă, așa că ar fi păcat să o arunci. Iată un mod de a o consuma.
- friptură de vită sau porc
- morcov
- ceapă
- ardei gras
- maioneză
- sos picant
- salată
- castraveți murați
- pătrunjel
- lipii
Ia carnea și rupe-o în bucățele sau fâșii, apoi prăjește-o puțin în tigaie sau încălzește-o în cuptorul cu microunde. Între timp, ocupă-te de legume.
Taie toate legumele fâșiuțe, inclusiv salata. Ia o lipie și pune puțină maioneză pe ea. Adaugă carnea, apoi salata, ardeii, pătrunjel, castraveți murați, morcovul și ceapa. Pune sos picant, strânge lipia și ai obținut un prânz rapid și delicios.
Spaghete cu sos roșu
Chifteluțele pe care le-ai pregătit nu s-au mâncat? Iată o idee genială prin care să le salvezi.
- 10-15 chifteluțe
- o conservă roșii cubulețe
- două linguri pastă de tomate
- busuioc
- oregano
- sare
- piper
- o ceapă
- usturoi
- 500 g paste
- ulei
- parmezan
Încinge o tigaie cu puțin ulei și pune ceapa tocată mărunt la foc. Adaugă și usturoiul și lasă să se călească. Apoi, sfărâmă chifteluțele și adaugă-le. Pune și conserva de roșii.
Condimentează și lasă să fiarbă. Pune pastele la fiert și apoi adaugă pasta de tomate în amestecul de sos.
Adaugă apă de la paste în sos și când sunt gata pune-le peste sosul roșu. Servește cu parmezan.
Rețete din resturi de mâncare pentru cină
Pui cu parmezan
- 4 șnițele
- 250 g mozarella
- sos de roșii cu busuioc
- sare
- piper
- busuioc proaspăt
- spaghete
Pune șnițele într-o tavă. Adaugă sos de roșii și multă mozarella. Deasupra adaugă busuioc și încă puțin sos. Dă totul la cuptor pentru maximum 10 minute sau până când brânza s-a topit complet.
Separat, gătește pastele și combină-le cu același sos de roșii cu busuioc. Asezonează bine și presară parmezan. Pune în farfurie paste, apoi așază câte o bucată de șnițel cu mozarella. Servește.
Burgeri cu carne de porc
- friptură de porc
- chifle
- sos barbeque
- morcov
- varză
- țelină
- o lingură maioneză
- sare
- piper
- oțet
Pentru început, fă salata coleslaw. Rade morcov, țelină și varză, amestecă cu maioneză, sare, piper și puțin oțet. Lasă deoparte.
Ia friptura de porc și fă-o fâșiuțe, apoi pune-o la încălzit și amestec-o cu sosul barbeque.
Ia câte o chiflă și pune puțin din conținutul de carne și salată coleslaw. Poți servi cu cartofi prăjiți.
Orez cu legume și carne
- 150 g orez
- carne de orice fel gătit (pui, porc, etc)
- legume: ceapă, morcov, ardei gras
- usturoi
- ceapă verde
- două ouă
- sos de soia
- sare
- piper
Fierbe orezul, apoi încinge ulei într-o tigaie. Pune la călit legumele tăiate în fâșii. Ceapa, morcovul, usturoiul, ardeiul gras. Când s-au călit, adaugă carnea și apoi orezul. Pune sos de soia.
Condimentează și adaugă două ouă bătute. Amestecă bine și apoi presară ceapă verde pe deasupra și susan.
Citește și: Cum faci paste de casă. Secretele știute doar de italieni
Sursa foto: 123rf.com
Citeşte şi despre beneficiile consumului de brânză de oaie!