Raita este un sos de salată Indian pe bază de iaurt folosit ca şi garnitură. Korma este un amestec de iaurt, smântână, si pasta de seminţe sau de nuci, dar poate conţine şi lapte de cocos.

Ingrediente:

• 350 de grame de orez basmati
• 1 lingura de boabe de piper
• 4 boabe de nucşoară neagră
• 4 foi de dafin
• 6 căţei mari de usturoi, curăţaţi şi tăiaţi
• 4 beţe de scorţişoară
• 6 boabe de nucşoară verde
• 4 cuişoare
• 450-500 grame de carne de miel cu os
• 2 cepe curăţate şi tăiate
• 1 linguriţă de ghimbir proaspăt, curăţat şi mărunţit
• 1 linguriţă şi jumătate de sare
• 2 linguri de ulei
• 2 linguriţe de chimion
• 2 ardei chilli mici, tăiaţi

Mod de preparare:

Spălaţi orezul bine până apa rămâne curată. Lăsaţi-l la înmuiat în apă caldă timp de 30 de minute.

Faceţi un amestec din boabele de piper, nucşoara, foile de dafin, scorţişoara şi cuişoarele. Puneţi amestecul într-o oală la un loc cu carnea de miel, una dintre cepe, usturoiul, ghimbirul, sarea şi 500 de ml de apă. După ce începe să fiarbă, reduceţi focul pana la minin şi lăsaţi să scadă până când carnea de miel devine fragedă.

Scoateţi carnea deoparte. Scoateţi cât mai mult din amestecul din oala, daţi-l prin sită şi turnaţi apă până când obţineţi aproximativ 700 de mililitri.

Sursă: www.lambcurry.net

Începând de astăzi, în fiecare săptămână, marţi şi vineri, Libertatea.ro urmează să vă ofere câte o reţetă exotică. Vineri află modul de preparare şi ingredientele pentru „Mini Beef Wellington”

 
 

Urmărește-ne pe Google News