Ingrediente:
600 g carne de pui
– 2 căni de orez, cu bob lung
– 2 roşii mari
– 2 căţei de usturoi
– 2 ardei roşii tăiaţi cubuleţe
– 250 g mazăre verde
– 1 lingură de sofran
– 1 lingură de boia de ardei
– 1,5 litri de supă de pui
– 2 linguri de ulei de măsline
– Sare şi piper după gust

Mod de preparare:

Într-o tigaie întinsă şi nu foarte adâncă se încălzeşte uleiul şi se adaugă ardeii. Când ardeii s-au înmuiat se scot din tigaie şi se întind pe un prosop de hârtie care va absorbi surplusul de ulei. Se rumeneşte apoi puiul în acelaşi ulei în care au fost prăjiţi şi ardeii. În momentul în care bucăţile de pui sunt bine făcute pe ambele părţi se adaugă boia de ardei şi se amestecă energic. După ce boia s-a amestecat bine cu bucăţile de pui, se împinge carnea de pui spre marginea tigăii astfel încât la mijloc să rămână loc pentru cele două roşii (care au fost zdrobite în prealabil în blender), pentru usturoi şi mazăre. Se lasă pe foc 5 minute.

Se adaugă apoi jumătate de litru de supă, sofranul, sare şi piper şi se lasă la fiert la foc mediu până când mazărea şi carnea este bine făcută. (gustaţi mazărea şi încercaţi puiul cu furculiţa). Durează aproximativ 25 de minute (cu un pui cumpărat de la supermarket).

Se adaugă orezul în tigaie şi restul supei. Imprăştiaţi orezul cu o spatulă astfel încât să fie uniform distribuit în tigaie, scuturaţi tigaia uşor ca să aranjaţi bine compoziţia.

Adăugaţi sarea şi piperul pentru că din acest moment nu mai aveţi voie să amestecaţi conţinutul în tigaie.  Se lasă paella la foc mediu spre puternic aproximativ 5 minute şi apoi se trece la foc mediu spre slab. Se lasă pe foc până când tot lichidul a fost absorbit de orez şi boabele se separă uşor unul de altul.

Când vedeţi că orezul este uscat la suprafaţă şi sunteţi siguri că lichidul s-a absorbit, se dă focul la maximum pentru 2 minute până când începe să miroase uşor a orez ars. Astfel se va forma o crustă pe fundul tigăii, sau ceea ce spaniolii numesc „socarrat” şi este considerată o delicatesă.

Opriţi apoi focul!

Sugestii

Puneţi puţin rozmarin pe marginea tigăii şi acoperiţi pentru 10 minute. Puneţi tigaia pe masă ca fiecare să se poată servi singur şi nu uitaţi să acompaniaţi cu un vin alb sec.

Sursa: Chicken Paella Recipe  

 
 

Urmărește-ne pe Google News