Alte versiuni ale acestui fel de mâncare sunt denumite, ca şi acesta de fapt, după culoare: curry roşu şi curry galben. De asemenea, nu vă lăsaţi induşi în eroare de faptul că se specifică în denumire că este dulce. Asta nu înseamnă că nu poate fi o reţetă foarte picantă, dar totul depinde de gustul şi preferinţele culinare ale fiecăruia.

Ingrediente:

  • 500 de grame de piept de pui fără piele şi fără os, tăiat în cubuleţe cu latura de 2,5 cm.
  • 3 căţei de usturoi, curăţaţi şi tăiaţi
  • 2 cepe verzi tăiate
  • 2 căni de lapte de cocos
  • ½ cană de frunze de coriandru pentru decorat
  • 2 linguri de pastă green curry
  • 2 linguri de zahăr alb
  • 2 linguri de sos negru din soia
  • 2 linguri de ulei de gătit
  • 1 lingură de sos de peşte
  • 1 lingură de făină
  • 1 linguriţă de ghimbir proaspăt, curăţat şi tăiat mărunt

Mod de preparare:

Într-un vas amestecaţi bucăţelele de pui cu 1 lingură de sos negru de soia. Adăugaţi făina şi amestecaţi în continuare.

Într-o tigaie mare, încingeţi uleiul la temperatură crescută. Puneţi puiul încet în tigaie. Lăsaţi-l să se gătească întorcându-l până se rumeneşte pe toate părţile, aproximativ cinci minute. Scoateţi-l din tigaie.

Reduceţi intensitatea focului la mediu şi adăugaţi pasta de curry. Lăsaţi-o pe foc până începe să emane arome puternice. Adăugaţi usturoiul, ghimbirul şi ceapa verde şi lăsaţi pe foc timp de alte două minute. Adăugaţi din nou puiul şi amestecaţi bine.

Puneţi deasupra laptele de cocos, zahărul, sosul de peşte şi sosul de soia rămas. Lăsaţi totul să scadă la temperatură medie timp de 20 de minute sau până ce carnea de pui devine moale. Garnisiţi cu frunze de coriandru.

Sugestii:

Acest fel de mâncare poate fi preparat şi cu alte tipuri de carne cum ar fi de porc, de vită sau chiar creveţi. Poate fi servit cu orez sau cu tăiţei rotunzi.

Sursa: Thai Green Curry with Chicken

Vezi rezultatele alegerilor prezidențiale – turul 1 și află când este turul al doilea al votului pentru președinție!
 

Urmărește-ne pe Google News