Număr de porţii: 4
Timp de preparare: 25 de minute
Ingrediente:
½ cană de brânză feta mărunţită
1-2 cană de măsline negre tăiate felii
½ cană de ceapă roşie tocată mărunt
1 castravete mediu, curăţat şi feliat subţire.
2 roşii medii, tăiate
2 ½ căni cu pui gătit
6 căni de salată verde tăiată
¼ linguriţă de piper
¼ linguriţă sare
1 linguriţă de praf de usturoi
1 lingură de mărar sau de oregano proaspăt (1 linguriţă dacă e uscat)
2 linguriţe de ulei de măsline (preferabil extravirgin)
1/3 cană de oţet din vin
Mod de preparare: Amestecaţi piperul, sarea, praful de usturoi, oregano sau mărar, uleiul şi oţetul într-un castron mare. Adăugaţi brânza feta, măslinele, ceapa, castravetele, roşiile, puiul şi salata. Amestecaţi bine.
Sugestii: Dacă nu aveţi carne de pui gătită la îndemână, această reţetă poate fi făcută şi cu pui fiert. Cât timp pregătiţi salata, fierbeţi două bucăţi de piept de pui fără piele sau os în apă cu puţină sare. În 15 minute este gata şi îl puteţi adăuga la salata dumneavoastră. Salata grecească cu pui se serveşte cel mai bine cu humus şi cu pâine pe vatră.
Sursa: www.greeksalad.org
*Săptămânal, marţi şi vineri, în afara reţetei clasice, libertatea.ro vă propune şi câte o reţetă exotică