Pentru cele mai cunoscute reţete de sos pesto se foloseşte busuiocul genovez, o plantă originară din nordul Africii şi Asia tropicală, mai exact din India. Prima reţetă de pesto datează din tipul romanilor, când brânza tare era rasă şi mâncată cu busuioc.

Având în vedere că Liguria, regiunea italiană, a fost una dintre primele zone în care s-a cultivat busuiocul, nu este deloc surprinzător că cele mai multe reţete de pesto provin de la locuitorii acestei provincii. Modul de bază de preparare al sosului a cunoscut mai multe îmbunătăţiri până să ajungă sub forma reţetei de astăzi, şi anume un amestec fin, consistent făcut din frunze de busuioc, uneori pătrunjel, usturoi pisat, brânză tare şi seminţe de pin prăjite.

Exista şi o formă de Pesto roşu. Pesto rosso este o reţetă care provine din sudul Italiei, din Sicilia, pentru care se folosesc roşii uscate şi ardei roşu. Însă indiferent de reţetă, un lucru rămâne neschimbat: uleiul de măsline extravirgin.

Potrivit unora, sosul Pesto trebuie preparat într-un mojar din marmură cu pistil de lemn pentru a obţine cel mai bun rezultat şi cele mai desăvârşite arome, dar arome îmbietoare şi un sos delicios se obţin şi cu ajutorul unui blender de bucătărie.

Victor Micula, trimis de judecători la mănăstire în loc de pușcărie, după ce și-a cumpărat un arsenal prin interpuși. Milionarul e nemulțumit și cere revizuirea
Recomandări
Victor Micula, trimis de judecători la mănăstire în loc de pușcărie, după ce și-a cumpărat un arsenal prin interpuși. Milionarul e nemulțumit și cere revizuirea

0-321193-sos_pesto.jpg

Ingrediente:

1 cană mare de frunze de busuioc
4 linguri de ulei de măsline extravirgin
1 ½ linguri de seminţe de pin
3 linguri de parmezan
1 ½ căţei de usturoi de dimensiuni medii
Sare şi piper după gust

Mod de preparare:

Pisaţi frunzele de busuioc într-un mojar cu pistil după ce le-aţi spălat bine în prealabil (nu trebuie să fie rupte înainte să le pisaţi pentru că şi-ar pierde din savoare).

Adăugaţi uleiul de măsline şi amestecaţi totul foarte bine. Când începe să arate ca o pastă adăugaţi usturoiul şi seminţele de pin şi continuaţi să amestecaţi.

După ce obţineţi un piure fin, săraţi şi piperaţi şi mai amestecaţi timp de 2-3 minute. Puneţi apoi şi parmezanul peste şi continuaţi.

La final, lăsaţi amestecul să se liniştească timp de 10 minute înainte de a-l servi. Îl recomandăm pentru paste în special.

Sugestii:

Un sos pesto făcut în casă trebuie ţinut la frigider dacă nu îl consumaţi pe tot în aceeaşi zi. Dacă vreţi să îl ţineţi timp de o săptămână, trebuie acoperit cu ulei de măsline.

Sursa: Pesto Recipe

 
 

Urmărește cel mai nou VIDEO

Google News Urmărește-ne pe Google News

Comentează

Loghează-te în contul tău pentru a adăuga comentarii și a te alătura dialogului.

EXCLUSIV. Reacția lui Marcel Ciolacu în scandalul zborurilor plătite de Nordis: „Nu am văzut până acum un astfel de document”
Știrileprotv.ro
EXCLUSIV. Reacția lui Marcel Ciolacu în scandalul zborurilor plătite de Nordis: „Nu am văzut până acum un astfel de document”
Cine este, de fapt, soția lui Honorius Prigoană și cum arată! Adoră lucrurile extrem de scumpe
Viva.ro
Cine este, de fapt, soția lui Honorius Prigoană și cum arată! Adoră lucrurile extrem de scumpe
Cum arăta Gabriela Lucuțar în tinerețe, cu părul lung, și care era profesia ei de bază. Imagini rare cu “Regina Întunericului”, din albumul de familie
Libertateapentrufemei.ro
Cum arăta Gabriela Lucuțar în tinerețe, cu părul lung, și care era profesia ei de bază. Imagini rare cu “Regina Întunericului”, din albumul de familie
Țara care oferă mii de locuri de muncă cu salarii de până la 6.500 de euro. Unde pot să aplice românii interesați
FANATIK.RO
Țara care oferă mii de locuri de muncă cu salarii de până la 6.500 de euro. Unde pot să aplice românii interesați
„Secretul pe care Bela Karolyi îl ia în mormânt” » Opinie tăioasă din Los Angeles: „E imposibil de crezut că nu știa de monstrul de lângă el! Și ce vrem, de fapt?”
GSP.RO
„Secretul pe care Bela Karolyi îl ia în mormânt” » Opinie tăioasă din Los Angeles: „E imposibil de crezut că nu știa de monstrul de lângă el! Și ce vrem, de fapt?”
Motivul pentru care Alina Pușcaș și Mihai Stoenescu au amânat, din nou, nunta. Cei doi formează un cuplu de 10 ani și au împreună 3 copii: „În haosul nostru...”
Elle.ro
Motivul pentru care Alina Pușcaș și Mihai Stoenescu au amânat, din nou, nunta. Cei doi formează un cuplu de 10 ani și au împreună 3 copii: „În haosul nostru...”
Ce s-a aflat acum despre Andreea Cuciuc, adolescenta de 17 ani care a murit brusc, la Balul Bobocilor. Părinții ei sunt sfâșiați de durere!
Unica.ro
Ce s-a aflat acum despre Andreea Cuciuc, adolescenta de 17 ani care a murit brusc, la Balul Bobocilor. Părinții ei sunt sfâșiați de durere!
Horoscop financiar 17 – 23 noiembrie 2024. Descoperă ce SURPRIZE FINANCIARE îți aduc astrele
Financiarul.ro
Horoscop financiar 17 – 23 noiembrie 2024. Descoperă ce SURPRIZE FINANCIARE îți aduc astrele
Răcire bruscă în toată țara, de la mijlocul săptămânii, cu diferențe și de 15 grade în 24 de ore. ANM a actualizat prognoza meteo pe 4 săptămâni
Observatornews.ro
Răcire bruscă în toată țara, de la mijlocul săptămânii, cu diferențe și de 15 grade în 24 de ore. ANM a actualizat prognoza meteo pe 4 săptămâni
Horoscop 19 noiembrie 2024. Peștii vor primi din ce în ce mai mult și mai des mesaje din partea propriului suflet, care îi va sprijini pas cu pas
HOROSCOP
Horoscop 19 noiembrie 2024. Peștii vor primi din ce în ce mai mult și mai des mesaje din partea propriului suflet, care îi va sprijini pas cu pas

Știri mondene

Știri România

RECOMANDĂRI