Pui cu rodie

Ingrediente: 500 g piept de pui, fără piele şi oase, două cepe, un morcov, 100 ml sirop de rodie, două linguri ulei de măsline, sucul de la o lămâie, o legătură de pătrunjel verde, sare, piper, sâmburii de la o rodie.
Preparare: se taie pieptul în bucăţi mici, se unge cu un pic de sare şi de piper. Se încinge uleiul într-o tigaie şi se rumenesc bucăţile de pui. Se adaugă ceapa şi morcovul tăiate bucăţi. Se mai lasă câteva minute, amestecând din când în când, după care se adaugă siropul de rodie. După încă un minut, puiul ar trebui să fie pătruns. Apoi se adaugă sucul de lămâie după gust (siropul de rodie este şi el acrişor) şi pătrunjelul verde (mărunţit). Se presară apoi sâmburii de la o rodie şi se serveşte cald.

Salată cu fructul dragonului

Ingrediente: o bucată de fructul dragonului, un mango, o mână de afine de cultură, câteva felii de ananas, frunze de mentă.
Preparare: se taie fructul dragonului în două. Se scobeşte o jumătate şi se păstrează coaja. Miezul se taie cubuleţe. Se taie feliile de ananas şi mango cubuleţe. Se pun toate în coaja de fructul dragonului şi se ornează cu mentă. Se poate stropi cu puţin coniac.

Cremă de papaya

Ingrediente: o lămâie verde, două linguri de zahăr, un fruct de papaya mare şi copt, 500 g de îngheţată de vanilie; pentru ornat: frişcă şi mentă.
Preparare: se taie lămâia pe jumătate şi se stoarce una dintre jumătăţi. Se taie papaya pe lung şi se îndepărtează seminţele. Se extrage pulpa din coajă şi, împreună cu zahărul şi zeama de lămâie, se face un piure cu mixerul până când se obţine o compoziţie omogenă. Se taie îngheţata de vanilie în cuburi, se adaugă treptat în crema de papaya şi se amestecă cu mixerul în continuare, până la omogenizare. Se împarte crema în castronaşe şi se mai lasă puţin la frigider. Se ornează cu frişcă şi cu frunze de mentă.

Plăcintă cu kumquats şi physalis

Ingrediente: 350 g făină, 60 g zahăr tos, o linguriţă rasă de sare, 225 g unt congelat, 100 ml apă rece, 80 g zahăr tos, două linguri rase de făină; 50 g zahăr brun pentru presărat deasupra; umplutură: 7-8 g physalis, 8-10 g kumquats.
Preparare: se desface physalisul din frunze. Se păstrează câteva bucăţi cu tot cu frunze pentru decor. Se pun fructele într-o strecurătoare şi se spală, apoi se lasă la scurs. Se taie în jumătăţi. Se spală şi kumquats şi se taie în două pe verticală. Aluatul: într-un castron se amestecă zahărul cu două linguri rase de făină. Untul se taie în bucăţele. Se pun în robotul de bucătărie (blender) restul de făină, untul, zahărul, sarea şi se mixează până se obţine o compoziţie făinoasă. În compoziţia obţinută se adaugă apa, lingură cu lingură, în timp ce se amestecă. Cantitatea de apă poate fi mai mică sau mai mare, în funcţie de calitatea făinii. În final, trebuie să se obţină o bilă de aluat compactă, nelipicioasă, care se înveleşte într-o folie alimentară şi se lasă la frigider pentru o oră. După aceea se scoate aluatul, se înfăinează o suprafaţă de lucru şi se întinde într-o foaie groasă, care se pune într-o tavă rotundă. Deasupra se presară fructele tăiate. După 15 minute se pune tava în cuptorul preîncălzit, pentru 40-50 de minute, în funcţie de cuptor. Se presară zahăr deasupra şi se decorează cu câteva fructe întregi.

Cheesecake cu fructul pasiunii

Ingrediente: pentru blat: două pachete de biscuiţi speculoos (de la Mega Image), 150 g de unt; pentru cremă – două cutii de cremă de brânză Philadelphia, 4 ouă mari, 4 foi de gelatină, 200 ml de smântână pentru frişcă (peste 30% grăsime), un vârf de sare, 4 linguri de zahăr; pentru jeleul de fructe – 6 fructul pasiunii, 3 linguri de zahăr, 3 foi de gelatină.
Preparare: se sfărâmă biscuiţii în robot şi se amestecă cu untul topit. Se pun apoi pe fundul unei forme rotunde, cu pereţi detaşabili şi se tasează bine. Se pune forma la rece. Se pregăteşte crema. Se amestecă într-un bol gălbenuşurile, zahărul şi crema de brânză. Într-un alt vas, mai mic, se pune puţin din acest amestec şi se dizolvă în el gelatina. Apoi se lasă la rece. Se bate smântâna pentru frişcă şi se adaugă peste amestecul cu gălbenuşuri. Se bat spumă albuşurile cu un vârf de sare şi cu zahăr şi se pun şi ele, de jos în sus, delicat. Se varsă toată crema peste blatul din biscuiţi şi se nivelează. Se dă la rece până a doua zi. Se curăţă şi se pasează fructele. Sucul se pune la încălzit pe foc mic şi se adaugă zahărul şi gelatina. Când gelatina s-a topit, se stinge focul şi se lasă la răcit. Se toarnă acest lichid peste prăjitură şi se lasă peste noapte la frigider.

 
 

Urmărește-ne pe Google News