Rețetele, preluate din cărți vechi de bucate, le-am
pregatit cu dragoste și emoție aducând la masă gusturi autentice, clipe de
neuitat și, cel mai important, mângâierea străbunilor.
Pentru fiecare rețetă este redat atat textul original cât și
modul de pregatire așa cum l-am urmat eu și poza preparatului final.
Doamne Ajută să readucem la masa noastră cât mai multe rețete
istorice pe care să le transmitem cu dragoste mai departe, copiilor nostri!
NORICA BÎRZOTESCU (www.reteteistorice.ro)
REȚETĂ DE ARDEI ȚĂRĂNEȘTI
“250 g carne de vacă fără oase, 250 g
carne de porc, 2 cepe potrivite, 14 ardei grași, 1/2 kg roșii, 1 lingură
untură, 2-3 linguri smîntînă, 1 lingură mărar, sare. Se pune la prăjit în
untură carnea tăiată în bucățele mici. Se adaugă ceapa tăiată mărunt și se
acoperă cu un capac pînă se moaie. Peste carne se pun ardeii tăiați rondele și
se lasă să se moaie. Cînd carnea este aproape fiartă, se adaugă sarea și
roșiile fără pieliță și semințe, lăsînd să fiarbă totul împreună. Înainte de
masă se adaugă smîntîna și mărarul tocat.” – Carte de bucate, Rada Nicolaie,
Maria Iliescu, Elena Baltag, 1965