Azi: pizza cu ton
Ingrediente: 600 g de făină, 400 ml de apă, 50 ml de ulei, sare, 50 g drojdie, un ton de conservă.
Preparare: se dizolvă drojdia într-o jumătate de cană de apă, se adaugă făina până se îngroaşă puţin şi se lasă la dospit până îşi măreşte volumul de circa trei ori. Se adaugă restul de făină, sarea dizolvată în apa rămasă şi se frământă (se adaugă ulei). Se lasă la dospit circa 10 minute.
Se întinde în tava plină de făină şi iar se lăsă la dospit, dacă dorim să avem un blat pufos. Se adaugă caşcaval, ton scurs de ulei, ananas şi oregano. Se dă la cuptorul încins la 200-230 grade Celsius până se rumeneşte caşcavalul.
Mâine: pui pe sticlă
Ingrediente: un pui, ulei de măsline, ceapă, patru căţei de usturoi, două roşii, sare, piper, boia de ardei.
Preparare: pe o sticlă de o jumătate de litru se introduce un pui uns foarte bine cu ulei de măsline şi boia de ardei. Se introduce la cuptor într-o tavă în care s-a adăugat apă, o ceapă tăiată, usturoiul, sare, piper după gust şi roşii tăiate. Din când în când, puiul se stropeşte cu acest sos.