Cuprins:
Cicvara
Ingrediente
- 400 g brânză grasă;
- 200 g cașcaval;
- 800 ml apă;
- 50 g untură de porc;
- 320 g făină de porumb sau mălai.
Mod de preparare
Puneți untura de porc în apă și când dă în clocot, adăugați brânza. Când brânza începe să se topească, reduceți focul și presărați ușor făina de porumb pe suprafața apei. Nu amestecați, ci lăsați făina să fiarbă la suprafață timp de 15 minute. Apoi, adăugați cașcavalul, amestecați bine și serviți imediat.
Kačamak
Ingrediente
- 1 litru apă;
- 80 g untură de porc de casă;
- 320 g făină de porumb albă sau mălai;
- sare.
Mod de preparare
Adăugați untura de porc în apă sărată și lăsați-o să fiarbă. Presărați ușor făina de porumb pe suprafața apei. Acoperiți parțial și fierbeți la foc mic timp de 45 de minute până la o oră, fără să amestecați. După acest timp, amestecați bine și serviți cu brânză sfărâmată sau cașcaval deasupra.
Kuvana Pita
Ingrediente
- 320 g foi de plăcintă;
- 400 g brânză;
- 80 g cașcaval;
- 4 ouă;
- 600 ml smântână pentru gătit;
- ulei.
Mod de preparare
Separați albușurile de gălbenușuri și bateți albușurile până obțineți o spumă. Zdrobiți brânza cu o furculiță și amestecați-o cu cașcavalul și gălbenușurile, apoi încorporați treptat spuma de albușuri. Luați câte trei foi de plăcintă și ungeți fiecare cu ulei. Așezați umplutura de-a lungul unei laturi a ultimei foi și rulați într-un sul subțire. Așezați rulourile într-o tavă și coaceți timp de 15 minute la 180 de grade Celsius. Scoateți din cuptor și tăiați rulourile în bucăți mai mici. Turnați smântâna pentru gătit deasupra și reintroduceți în cuptor. Când smântâna începe să se umfle, plăcinta este gata.
Gogoşi miličini uštipci
Ingrediente
- 5 pumni de făină moale;
- jumătate de cub de drojdie;
- 1 lingură de ulei;
- 1 lingură de oțet;
- sare;
- apă caldă.
Mod de preparare
Într-un castron, adăugați făina, sfărâmați drojdia peste ea și adăugați sarea, uleiul și oțetul. Turnați apă caldă peste acestea și amestecați cu o lingură. Când obțineți un aluat puțin mai gros decât cel pentru clătite, bateți-l cu lingura timp de 10 minute și lăsați-l să se dubleze în volum. Apoi, bateți-l din nou timp de jumătate din timpul inițial și lăsați-l să se dubleze din nou. Înmuiați o lingură în ulei fierbinte și luați cu ea câte o porție de aluat, aruncând-o în uleiul fierbinte. Gogoșile se vor întoarce singure, deci le scoateți când devin frumos aurii. Serviți gogoșile calde cu cașcaval, iaurt sau gem.
Komplet Lepinja
Ingrediente
- 1 lipie;
- 1 lingură de cașcaval matur;
- 1 ou;
- grăsime topită (grăsime de la friptură).
Mod de preparare
Tăiați ca un capac în partea superioară a lipiei și puneți o lingură generoasă de cașcaval matur pe partea de jos, întinzând-o ușor. Spargeți un ou deasupra și amestecați-l ușor cu cașcavalul. Aşezaţi capacul deasupra și puneți în cuptor pentru a se rumeni ușor. Când este fierbinte, turnați grăsimea topită de la friptură peste lepinjă și capac.
Sursa foto: Shutterstock.com
Vezi şi idei pentru un mic dejun sănătos!